El patrimoni històric de Roses torna a ser protagonista a l’estiu amb visites guiades molt lúdiques tots els dies de la setmana

Patrimoni històric de Roses amb EducArt

Un moment de la visita guiada-activitat 'Nit de Sirenes' a la Ciutadella de Roses

Educ’art va presentar les noves propostes per enguany per tal de donar a conèixer el patrimoni històric de Roses

Patrimoni històric de Roses amb EducArt
Un moment de la visita guiada-activitat ‘Nit de Sirenes’ a la Ciutadella de Roses que es fa tots els dimarts

El passat dimarts es va encetar les visites guiades que el servei educatiu, EducArt, de Roses farà cada dia de la setmana durant tot l’estiu tant a la Ciutadella com al Castell de la Trinitat.
Unes visites guiades que  van ser presentades en primer lloc per la directora d’aquest servei eductiu, Eva Duran, una membre de l’equip d’EducArt, Roser Raluy, i el regidor de Turisme de l’Ajuntament de Roses, Fèlix Llorens, i que durant tot aquest juliol i el mes d’agost tindran un component lúdic “perquè a l’estiu és l’època més propicia per incorporar activitats lúdiques a les visites, però sense deixar de banda el seu objectiu principal, que és el nostre patrimoni”, va dir  Raluy, per remarcar que totes les visites guiades que es faran tant al recinte emmurallat com a la fortalesa, “tenen les dues vessants, per una banda el patrimoni, la història i per l’altre, el joc”.

Programació:

I Nit de Sirenes a la Ciutadella és la que va tenir lloc el passat dia 11, una visita teatralitzada pel recinte emmurallat per viure els mites i les llegendes de les sirenes a l’Empordà, “que forma part del patrimoni immaterial del territori”, va dir la Roser.
Una visita que va finalitzar amb una degustació de productes locals i vins d’Empordàlia.
Aquesta visita es farà durant tots els dimarts de 22 a 22:30 hores en castellà i els dimecres a la mateixa hora en francès. El preu per assistir-hi és de 10 €. Menors de 7 anys gratuït.

I de la Nit de Sirenes passem a la Posta de sol amb cata de vins fermentats en àmfores. Una visita guiada aquesta, que s’endinsa en el món del vi en cada una de les èpoques de la Ciutadella i que, com diu el seu nom conclou amb una “cata” de vins fermentats en àmfores a càrrec del Celler Gelamà.

Es fa tots els dijous en català, castellà i francès a les 19 hores. El preu per és de 10 €. Menors de 7 anys gratuït.

Com a novetat d’enguany, destacar el Taller d’arqueologia dirigit per una arqueològa professional als joves d’entre 8 i 12 anys. que es farà tots els dilluns a les 19 hores en català.
El preu és de 10 euros per als joves, però els adults que els hi acompanyin no hauran de pagar res.

I d’una de nova a una que és de les més antigues, també destinada als més joves, en aquest en l’edat compresa entre els 3 i 8 anys, i que és Les aventures del gat Gromec a la Ciutadella, on els més petits de la casa podran conèixer, de manera divertida, la història de Roses.
Es porta a terme tots els divendres en català, castellà i francès a partir de les 19 hores. Preu: 10 €, i adults acompanyants, gratuït.

De la Ciutadella al Castell de la Trinitat

Totes les visites guiades esmentades es fan a la Ciutadella, però pel que fa al Castell de la Trinitat també hi ha unes quantes.

La primera té per títol Descobrim les defenses de Roses, i es tracta d’una visita a la fortalesa seguida d’una visita al búnquer que hi ha a la part de sota del Castell, on els visitants descobriran com es defensava la badia de Roses en diferents èpoques.

Es fa tots els dimecres a les 19 hores en català i castellà. El preu per és de 8 €. Menors de 7 anys gratuït.

La segona és ja un clàssic entre les visites guiades amb una molt bona acceptació per part del públic. Ens referim a la Nit d’Estels al Castell, una visita guiada al Castell de la Trinitat, amb una xerrada i observació astronòmica amb un telescopi a càrrec de Mireia Galí, membre de l’Associació Astronòmica de Figueres.

Es fa tot els dilluns a les 22 hores en català i francès, i tots els divendres en castellà i francès. El preu per és de 10 €. Menors de 7 anys gratuït.

La tercera és una de nova, la Missió Scape “búnquer Roses”. En aquesta, el Servei Secret d’Intel·ligència està reclutant els millors escapistes del món per dur a terme una missió secreta. Els participants tenen 40 minuts per sortir del búnquer del Castell fent servir la lògica, la cooperació i la comunicació. Amb ells hi haurà l’agent secreta Teriosa, MissTeriosa, que surpervisarà tot el procés.

Una activitat-visita guiada que es portarà a terme tots els dissabtes en tres horaris diferents, a les 18 hores en francès, a les 19 hores en català i a les 20 hores en castellà.
El preu per és de 10 €. Menors de 7 anys gratuït.

A la quarta visita guiada torna enguany Lord Cochrane per protagonitzar El repte de Lord Cochrane,  una visita guiada teatralitzada on aquest personatge històric, a part d’explicar els últims dies del Castell, i proposa un repte estratègic als
participants. Sereu capaços de descobrir l’enigma?

Es fa tots els dissabtes a les 22 hores en castellà. El preu per és de 10 €. Menors de 7 anys gratuït.

I per últim, hi ha la visita dirigida a mainada entre 4 i 8 anys, i que porta per títol Marco el cuiner del Castell, un descendent de l’antic responsable dels fogons de la fortalesa.
Una visita teatralitzada on Marco explica als joves assistents moltes i moltes anècdotes sobre els soldats del castell, a més, evidentment, d’ensenyar-les a ser bons cuiners i cuineres.

Aquesta visita es fa tots els dimecres en català, castellà i francès. El preu és de 10 euros per als joves, i pels adults acompanyants gratis.