La patronal gironina, FOEG, també transmet la seva preocupació pels controls a la frontera

FOEG
Empresaris gironins amb el consol de França, Edouard Beslay

Representants del sector turístic i del comerç gironins van reunir-se amb el cònsol francès, Edouard Besla, per tractar els controls que es porten a terme a la frontera de  La Jonquera

FOEG
Empresaris gironins amb el cònsol de França, Edouard Beslay

La FOEG ha fet arribar al cònsol francès, Edouard Beslay, la seva inquietud per la situació generada arran dels controls a la frontera de La Jonquera durant una trobada que s’ha dut a terme avui a la seu de la patronal gironina. “Estem molt preocupats per l’impacte  negatiu sobre el turisme i el comerç que provoquen mesures d’aquestes característiques i agraïm al Govern francès que s’hagin aplicat solucions per reconduir la situació i minimitzar aquest impacte” van manifestar el president de la FOEG, Ernest Plana, i el vicepresident executiu i representant del sector turístic, Miquel Gotanegra.

A la reunió també van assistir el president de la Federació d’Hostaleria, Antoni Escudero, la gerent de l’Associació Turística d’Apartaments, Àngela Galceran, i el president de l’Associació de Comerciants de Figueres, Lluís de Anguera, a més d’altres representants de les diferents entitats.

El cònsol francès, Edouard Beslay, es va mostrar optimista en relació a la temporada d’estiu a l’assenyalar que “no hi ha res que faci pensar que s’hagin de repetir els controls a la frontera”.  Així mateix, Beslay va manifestar que és conscient de la situació complicada que s’ha generat  amb els controls i les cues quilòmetres que han provocat i s’ha compromès a fer arribar al Govern francès la inquietud dels empresaris gironins. En aquest sentit va remarcar la importància de la cooperació entre els dos països. Segons va destacar el consol, “cada estiu 10 milions de francesos travessen la frontera de la Jonquera per anar de vacances i el govern francès té molt interès en que hi puguin venir”.

Els representants del sector turístic i comercial de la demarcació de Girona van destacar  la importància que França té per les comarques gironines i en aquest sentit van manifestar que “sense un país com França, de 65 milions d’habitants, no seriem el que som”.