Suquet de peix de Rose

Per al sector immobiliari de Roses i la Costa Brava no hi ha hagut pandèmia de la Covid

Associació d’Immobiliàries de la Costa Brava, CBRAI
Moment de la jornada de formació de l'Associació d’Immobiliàries de la Costa Brava, CBRAI, que es va dur a terme a l'Hotel Montecarlo de Roses

L’Associació d’Immobiliàries de la Costa Brava, CBRAI, viu des del 2019 una bona època de vendes

L’Associació d’Immobiliàries de la Costa Brava, CBRAI, va portar a terme, aquest passat dimarts a l’Hotel Montecarlo de Roses, la seva trobada anual de formació. Aquesta entitat es va crear amb l’objectiu de compartir producte, és a dir, finques i immobles, entre les diferents agències immobiliàries que la composen. Actualment són 34, una de Barcelona, una altre de Sant Pere Pescador, dues més de Llançà i la resta de Roses i Castelló d’Empúries.
Aquesta Associació d’Immobiliàries de la Costa Brava es dedica principalment a la venda de finques, tot i que també ofereix servei de lloguer, principalment a l’estiu.

El president de CBRAI i d’ImmoBarneda de Roses, Ramon Barneda va afirmar en una xerrada amb ViladeRoses aprofitant un descans de la jornada, que “estem vivint uns anys molt bons. El 2019, l’any anterior a la Covid, va ser explosiu, es va vendre moltíssim, i el 2020 i el 2021 es va continuar venen perquè amb la pandèmia hi va haver un canvi de xip en la mentalitat del comprador. Fins que no ha arribat a estar tancat uns mesos a casa -pel confinament- no s’ha donat compte de les mancances que tenia, per exemple, no tenia terrassa, no tenia terreny, amb la mainada tot el dia tancada, i s’ha fet un canvi” va desvetllar el president de CBRAI, Ramon Barneda, per afegir que aquest canvi de mentalitat també s’ha donat gràcies, i també a causa de la pandèmia, a la substitució del treball presencial pel tele-treball, “perquè persones que treballaven en grans ciutats han preferit llogar o comprar una casa i venir a Roses a treballar”.
És a dir que per al sector immobiliària de Roses i la Costa Brava “no hi hagut pandèmia, sí que vam tenir unes baixades al març i l’abril de 2020 perquè se’ns van anul·lar totes les reserves de lloguer però després va arribar l’estiu i es va tornar animar, i l’any passat no s’arrancava, però a mig estiu vam tenir un ple històric perquè vam tenir reserves molt concentrades en molt poc temps, quan el normal és que a partir del mes de novembre o desembre ja comencem a tenir reserves per l’estiu vinent”, va explicar Barneda. En aquest sentit, el president de CBRAI, va assenyalar que “per aquest estiu, per exemple, ja superem el 300% de reserves respecte al que vam fer l’any passat per aquesta època”.

Aquestes jornades de formació que organitzar anualment l’Associació d’Immobiliàries de la Costa Brava, CBRAI, exceptuant els dos anys de pandèmia que les han pogut celebrar, són molt importants “perquè els agents immobiliaris venen un producte de molta importància per una família, com és la seva llar, i que potser sigui l’única inversió que aquesta família faci a la seva vida, per això els venedors han d’estar convenientment formats per assessorar bé i oferir el millor servei al client”, va afirmar el president de CBRAI, Ramon Barneda.

El sector immobiliari, criticat per la mala praxi  del passat

Segons va manifestar Ramon Barneda, el sector immobiliari és criticat, “de vegades obscur, per la herència d’anys passats, quan no es complia correctament la llei o no es feia amb la major transparència cap al comprador, però tot i que això ara no passa, perquè el que va comprar una finca se li notifica, davant notari, que la finca té l’aigua, el gas, l’aigua, la llum, l’IBI pagat i està lliure de cap càrrega, encara ens pesa l’herència de la mala praxi d’anys anteriors”.  

A la jornada de formació de CBRAI del passat dimarts es va comptar la intervenció d’un col·laborador habitual de l’entitat com és el coach immobiliari italià, Nello D’Angelo, que va presentar i parlar de l’Immoagenda creada per ell mateix.