Fira de la Rosa de Roses

Per aquest estiu de 2019 Roses comptarà amb una nova zona esportiva

Nova zona esportiva de Roses
L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, assenyalant on es construirà la nova zona esportiva

Aquesta setmana ja s’ha tancat el perímetre de la nova zona esportiva, a tocar a l’Skate parc, per poder iniciar els treballs de la seva execució

Com ja va anunciar ViladeRoses a l’estiu de 2018, Roses comptarà amb una nova zona esportiva. I aquesta, si els terminis d’execució (6 mesos) es compleixen, serà una realitat per aquest estiu.

El projecte d’aquesta nova zona esportiva, que es troba enfront de l’Escola Montserrat Vayreda, colindant l’Skate parc, inclou una pista de bàsquet “ja que la que hi ha actualment a tocar a les cases es reconvertirà en una pista de patinatge, ja que amb la pràctica del bàsquet es feia molt de soroll i molestava als veïns,” ha afirmat l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, assegurant que la pista de patinatge “no molestarà perquè els usuaris seran d’una edat més petita que la dels utilitzen la pista de bàsquet, el seu horari, al ser mainada, és molt més reduït”.  

També s’inclouran 10 pistes de petanca, així com la instal·lació d’un mòdul prefabricat auto rentable de serveis higiènics, la construcció de pèrgoles sota les quals es col·locaran bancs, cadires i papereres, i la plantació de fileres d’arbres que produiran ombra per al descans dels jugadors de tota la zona.

Les 10 pistes de petanca tindran unes dimensions de 4 x 15 metres, disposaran d’un paviment de sauló sobre làmines de geotèxtil antiarrels i grava que facilitarà el drenatge de les aigües de pluja. Compleixen amb la normativa específica per a la pràctica d’aquest esport, fet que permetrà la participació en proves federades.

Per la seva banda, la nova pista de bàsquet projectada tindrà una superfície de 16,5 x 27,5 metres, pavimentada amb formigó. La creació d’aquesta pista permetrà que l’existent fins ara, més propera als habitatges, sigui reconvertida en una pista de patinatge, evitant-se així les possibles molèsties que l’impacte de les pilotes a les cistelles podien produir als veïns.

Amb aquesta actuació s’ampliarà el parc esportiu finalitzat el setembre de 2014 a la zona del Mas Oliva-La Vinyassa, que fins ara constava de pista multiesportiva per a jocs de pilota (bàsquet,  futbol-sala,…) i una pista de formigó per a la pràctica de l’skate en patinet i bicicleta.

El nou projecte dona resposta a les necessitats que els equipaments esportius de la vila van precisant. La superfície total que comprèn aquest projecte és de 3.988 m² i té un pressupost assignat de 162.000 €.

Cal a dir, que l’Ajuntament de Roses ja ha comunicat al Servei Meteorològic de Catalunya per a que desplaci l’Estació Meteorològica que hi ha enfront del camp de futbol de la Vinyassa, fora del terreny on anirà la zona esportiva.

Ja no es pot utilitzar el camí per anar a l’Escola Montserrat Vayreda

Molt dels alumnes de l’Escola Montserrat Vayreda, amb els seus pares i mares, utilitzen cada dia el camí que va des de darrera la Piscina Municipal per anar al centre educatiu. Un camí que ja no es pot utilitzar al tancar el perímetre on anirà la zona esportiva i per tant, impedint així mateix l’accés a l’Escola per aquest indret.