Per primer cop Roses acollirà el lliurament de Premis DOP Catalanes d’Oli

Premis que arriben a la seva 6ª edició i que atorguen les denominacions d’origen d’oli Les Garrigues, Siurana, Terra Alta, Baix Ebre-Montsià i Empordà, i que es lliuraran demà a la tarda la Societat d’Unió Fraternal

Les cinc denominacions d’origen protegides d’oli d’oliva de Catalunya lliuraran, a les 18:30 hores de demà dijous, 24 de novembre, a la nova Sala SUF, els guardons de la 6ª edició dels Premis DOP Catalanes d’Oli.
Els Premis DOP Catalanes d’Oli distingeixen a professionals, investigadors, xefs i entitats que destaquen en la tasca de divulgació de la cultura de l’oli d’oliva. En concret, els reconeixements de l’edició d’enguany contemplen tres categories: al cuiner i gastrònom, a la investigació i a la comunicació i difusió.
En finalitzar l’acte de lliurament de guardons, conduït per en Pep Nogué, gastrònom i director del Culinary Institute of Barcelona, es durà a terme l’espectacle musical “Dones de Sal” amb Neus Mar i a continuació se servirà una degustació de tastos elaborats amb productes amb denominació d’origen protegida (DOP) i amb indicació geogràfica protegida (IGP) a càrrec del col·lectiu gastronòmic de l’Alt Empordà, La Cuina del Vent.
A Catalunya, hi ha cinc denominacions d’origen d’oli: Les Garrigues, Siurana, Terra Alta, Baix Ebre-Montsià i Empordà. Catalunya té uns olis d’oliva excel·lents, diferents en color, sabor i aroma segons les comarques. La varietat de l’oliva, l’entorn natural, les característiques orogràfiques del territori, el clima, les pràctiques de cultiu i d’extracció són els factors que determinen la personalitat pròpia de cada un d’aquests olis d’oliva verge extra.

Exit mobile version