Pere Teixidor, de 91 anys, el primer avi de Roses vacunat contra la Covid-19

Vacuna contra la Covid-19 a Roses
Pere Teixidor en el moment que l'inoculaven la vacuna Pfizer contra la Covid-19

La primera vacuna de Pfizer contra la Covid-19 que es va administrar a Roses va ser a una treballadora de la Residència Pi i Sunyer

Ahir al matí es van vacunar a les primeres 158 persones contra la Covid-19 a Roses. Va ser a la Residència Pi i Sunyer, on a les 10:30 hores, aproximadament, les infermeres van començar a administrar la primera de les dues dosis de la vacuna de Pfizer, primer a als treballadors i treballadores, i tot seguit als residents, tot i que en un principi s’havia previst vacunar primer als residents i després al personal de la Residència, però que “per una qüestió d’organització, hem decidit vacunar primer als que han treballat durant la nit passada, després als que no estan treballant i finalment als que es troben en el seu horari de feina, per després vacunar a tots els residents, perquè tots han donat la seva autorització per posar-les la vacuna”, ha explicat el director de la Residència Pi i Sunyer, Josep Marés.

Així, Dora, auxiliar de geriatria, va ser la primera de la Residència Pi i Sunyer en ser vacunada, mentre que Pere Teixidor Pedrosa, de 91 anys, va ser la primera persona, fora del personal sanitari, al que se li va administrar la primera dosi de la vacuna de Pfizer, poc abans de tocar les 12 del migdia. “Ja tenia ganes que em posessin la vacuna, no sé quin resultat tindrà, però els que no es vacunin, malament, perquè no tindran cap resultat”, ha afirmat Teixidor, el qual ha assegurat que “jo estava convençut que me l’havia de posar, i més quan jo he donat dues vegades positiu per coronavirus, però ara estic bé”. Pere Teixidor va recomanar “a tothom” que es posi la vacuna “ perquè el que no se la posi pot arreplegar ell i pot fer arreplegar a tothom”.

Vacuna contra la Covid-19 a Roses
El director de la Residència Pi i Sunyer va ser l’últim del personal del centre en ser vacunat

El dia d’ahir “era molt esperat tant pels treballadors com per als residents”, va assegurar Marés, tot i que a l’igual que cap dels residents va dubtar en ser vacunats, entre el personal sanitari hi va haver més reticència “per una qüestió de desconfiança” en posar-se la primera dosi de la vacuna Pfizer, “però ha estat la gran majoria, entre el 85 i 90 %, els que han dit que volien posar-se la vacuna”.

Desconfiança i dubtes, tant és així que quan es va finalitzar d’administrar la vacuna al personal de la Residència Pi i Sunyer, tres treballadors, que en un principi havien dit que no es volien vacunar, van demanar a darrera hora si podien fer-ho.
I evidentment, la resposta va ser afirmativa.

D’aquí a 21 dies comptant des d’ahir, és a dir, el 6 de febrer, les 158 persones que esm van vacunar ahir, rebran la segona dosi de la vacuna de Pfizer.

El personal sanitari del CAP de Roses també va ser vacunat

Paral·lelament a la sessió de vacunació que es va portar a terme a la Residència Pi i Sunyer, es va desenvolupar una altra a tot els personal sanitari i d’administració del Centre d’Atenció Primària (CAP) de Roses.