Periodistes de TV3 i TVE seran a Roses dins el cicle ‘Propostes país per a un nou temps’

Propostes de país per a un nou temps

Els periodistes Martí Rigau i Lluís Falgàs parlaran a Roses d’anècdotes i curiositats de la seva relació amb els polítics

Propostes de país per a un nou tempsDins el cicle de conferències ‘Propostes de país per a un nou temps’ els periodistes Josep Maria Martí Rigau, de TV3, i Lluís Falgàs, de TVE, oferiran al Teatre Municipal de Roses, aquest proper divendres a les 20:30 hores, una xerrada que sota el títol ‘Presidents de prop’ explicaran, mitjançant una conversa, les anècdotes i curiositats que han viscut personalment gràcies a la seva relació durant la seva trajectòria professional amb els presidents de la democràcia, tant del govern espanyol com de la Generalitat.

Al llarg de la seva vida professional, el periodista Josep Maria Martí Rigau ha estat testimoni de primera mà d’importants fets històrics, però a més ha pogut conèixer de prop els protagonistes polítics d’aquests esdeveniments. Fruit d’aquesta feina és el seu llibre, on explica vivències, curiositats i anècdotes que ajuden a conèixer millor expresidents com Adolfo Suárez, Felipe González, José Maria Aznar i José Luis Rodríguez Zapatero, a més de Jordi Pujol, Pasqual Maragall, José Montilla i Artur Mas.

“No són biografies, sinó detalls personals i anècdotes viscudes personalment”, explica l’autor. Una oportunitat per tenir una visió propera de personatges públics quan estan fora de focus, tot revivint les relacions i situacions informals que el periodista ha compartit amb cadascun d’ells i llur tarannà personal, il•lustrant al mateix temps de forma amena, l’època política de cada president.

Els conferenciants

Josep M. Martí Rigau, nascut a Barcelona (1952), és periodista, llicenciat en Dret i graduat en Música (piano). Ha treballat en diversos mitjans (El Mundo Deportivo; El Correo Catalan; Radio Espanya; Radio Barcelona) abans d’incorporar-se a TV3 des de l’inici de les emissions. Ha estat cap de redacció d’esports; coordinador olímpic; corresponsal i delegat a Madrid; cap de política i cap de redacció adjunt d’informatius. Actualment és el director del programa Parlament, a més de cronista parlamentari. Va publicar el llibre ‘El enigma de la Isla de Pascua’, l’any 1980.

Lluís Falgàs (Girona, 1957), és periodista cronista parlamentari del Congrés dels Diputats i del Senat per a RNE. Director i presentador del programa ‘135 Escons’, moderador de debats polítics i actualment director i presentador del programa ‘Aquí Parlem’ sobre l’actualitat al Parlament de Catalunya, a més de redactor dels Serveis Informatius de TVE Catalunya.