Periodistes especialitzats coneixen la gastronomia i enologia de Roses

Ajuntament de Roses

Moment de la visita dels periodistes gastronòmics al Mas d'en Coll

Diverses degustacions i visites van donar a conèixer a aquests professionals, de primera mà, la qualitat i característiques del suquet de peix i dels vins de la DO Empordà

Ajuntament de Roses
Moment de la visita dels periodistes gastronòmics al Mas d’en Coll de Roses

Deu periodistes de mitjans i blogs especialitzats en gastronomia i enologia participen al llarg de tot el dia d’avui en la jornada “press-trip” organitzada per l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Roses i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona

L’objectiu principal d’aquesta activitat per part d’ambdues institucions va ser donar a conèixer als professionals de la informació gastronòmica la campanya del Suquet de Peix recentment engegada a Roses, així com els recursos vinícoles i l’oferta en enoturisme que ofereix la Vila rosinca.

Així mateix, l’acció va voler oferir resposta a la creixent demanda d’una tipologia de turisme que valora molt positivament una bona oferta culinària i l’existència de propostes relacionades amb l’enologia i amb la cultura del vi a l’hora d’escollir les seves destinacions turístiques.
Per això, des de l’Ajuntament s’ha considerat molt adient donar a conèixer els productes i possibilitats que ofereix Roses en aquests àmbits, a través d’una experiència personal entre els professionals de referència del sector.

Les activitats programades durant la jornada es van iniciar amb una visita a les vinyes del Mas Marès, en ple Parc Natural del Cap de Creus. A continuació, va tenir lloc una degustació del Suquet de Peix de Roses, en les seves dues versions. D’una banda, el suquet tradicional cuinat per un pescador rosinc i, de l’altra, un suquet innovat cuinat pel xef del restaurant Els Brancs de Roses, Javier Cabrera.

A la tarda, la jornada va continuar amb la visita guiada al Port de Pesca i a la Subhasta del Peix de Roses i, per últim, un recorregut al Wine Family Museu del Mas d’en Coll de Roses.

L’activitat va coincidir amb la celebració del Dia Europeu de l’Enoturisme, que se celebra aquest proper diumenge 8 de novembre.