Periodistes del País Basc i Madrid coneixen de primera mà la qualitat dels càmpings gironins

Associació de Càmpings de Girona
El grup de periodistes durant la seva visita al Càmping Bassegoda Park d'Albanyà

El País Basc és el principal mercat de l’Estat espanyol després dels clients de Catalunya

Associació de Càmpings de Girona
El grup de periodistes durant la seva visita al Càmping Bassegoda Park d’Albanyà

Un grup de sis periodistes del País Basc i de Madrid va visitar els càmpings de les comarques de Girona en un viatge de premsa organitzat per l’Associació de Càmpings de Girona amb l’objectiu de donar a conèixer l’alt nivell de les  instal·lacions, que  acaparen un bon nombre de guardons i reconeixements a nivell europeu, així com els atractius turístics de la demarcació de Girona, a banda de la seva cultura i gastronomia. L’acció s’ha emmarcat en la campanya de promoció que està duent a terme l’Associació per intentar augmentar el nombre de clients provinents de l’Estat Espanyol i que és la seva opció d’allotjament. Un tipus de turista que a Espanya se situa en el 5 per cent mentre que en països com Alemanya i Holanda la xifra arriba al 25%.

L’Associació ha centrat el seu interès aquesta temporada especialment en el mercat del País Basc ja que ha constatat un increment dels visitants procedents d’aquest destí. Segons les dades de l’INE de 2015 en relació a la demanda procedent de l’Estat espanyol, després dels clients de Catalunya, que representen un 92,57%, el País Basc és el principal mercat de l’Estat, amb un 1,79%, seguit de l’Aragó, amb un 1,72%. El 2014 els visitants procedents del País Basc van ser 1,59% i es constata, per tant, en les xifres aquest increment.

Els periodistes que han participaren el viatge de premsa provenien de Bilbao, Pamplona i Madrid i escriuen en  mitjans genèrics com els diaris  ABC, El Correo, Deia, l’emissora Onda Vasca i  la revista Trending Trips. Durant la seva estada han visitat diversos càmpings de la demarcació però també han gaudit d’activitats sobre el terreny a través de programes que han combinat cultura, natura, esport i gastronomia.  El programa d’activitats ha portat als participants, entre altres indrets, a visitar el Museu Dalí de Figueres, el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà , el Parc Natural de les illes Medes i la ciutat de Girona .

L’Associació de càmpings de les comarques de Girona és la més antiga d’Espanya, compta amb 75 associats (més del 80 per cent dels càmpings de les comarques de Girona) i ofereix 119.308 places d’allotjament. El total de places d’allotjament de càmpings de la demarcació és de 135.000, una xifra que situa al sector com la primera oferta turística reglada.