Programa Reallotgem

Pescadors de Roses exporta el carpaccio de pop als EEUU a l’espera de fer el mateix amb el carpaccio de gamba

Pescadors de Roses
Pere Gotanegra, gerent de Pescadors de Roses, ensenyant el carpaccio de pop que ha exportat als Estats Units, concretament a Chicago

L’empresa Pescadors de Roses Planta Envasat SL creua l’Atlàntic per exportar els seus productes a demanda dels nord-americans

Sens dubte, el millor aparador de Pescadors de Roses Planta Envasat SL, empresa creada entre la Confraria de Pescadors de Roses i Peixos Gotanegra SL, són els restaurants Estimar de Barcelona i Madrid. Aquests dos establiments es nodreixen, principalment del fruit de la badia de Roses, és a dir, dels millors peixos de tot el litoral del mediterrani.
I això és possible pel vincle familiar que existeix entre l’empresa de Roses i els restaurants de les principals capitals del territori espanyol, i és que Pere Gotanegra, gerent de Pescadors de Roses, és l’ex-sogre del xef dels Estimar, Rafa Zafra, un dels deixebles de El Bulli.  
I arran d’una visita d’uns majoristes nord-americans “van tastar a l’Estimar de Madrid el nostre carpaccio de gambes, i en agradar-les molt van preguntar com es podia enviar aquest producte als Estats Units, i els van posar en contacte amb mi, i em van fer una comanda”, ha explicat Pere Gotanegra.

Però, la estricta normativa sanitària nord-americana per fer entrar al país, concretament, el carpaccio de gamba, “va fer que els hi  proposéssim de canviar la comanda per carpaccio de pop mentre fem els passos necessaris per complir els requisits que ens demanen per poder exportar el carpaccio de gamba als Estats Units, concretament a Chicago”, ha assenyalat el gerent de Pescador de Roses, que calcula que pels mesos de gener o febrer els nord-americans ja tindran a la seva taula l’exquisit plat que van degustar al restaurant Estimar de Madrid.