Picabaralla entre els top manta i una comunitat de veïns del passeig marítim de Roses

Picabaralla entre manters i veïns de Roses
Dues imatges del vídeo enregistrat per un veí durant l'assalt dels manters al jardí de la comunitat

Els manters es van barallar amb els veïns en voler recuperar les bosses que havien deixat en el jardí de la comunitat al començar a ploure

Ahir dimecres van caure gotes d’aigua de pluja a Roses. Unes minses gotes que van provocar una baralla entre els manters i una comunitat de veïns el passeig marítim on estan passant els seus dies de vacances uns turistes francesos.

Els venedors il·legals van amagar, en començar la pluja, les seves bosses de material il·legal en el jardí de la comunitat de veïns. I un d’aquests va decidir agafar una bossa i entrar-la a casa seva per trucar després a la policia.
I no va donar temps a arribar als agents policials quan els manters van assaltar el jardí per agafar el material davant la resistència dels turistes que hi ha allotjats en aquesta comunitat ubicada al passeig tot just a tocar l’Hotel Monterrey. L’enfrontament entre manters i turistes es va saldar amb ferits de poca consideració.

Manters molt nerviosos

L’Ajuntament de Roses per lluitar contra la problemàtica del top manta, enguany ha decidit canviar de tàctica, la qual està posant molt nerviosos als manters. El pla consisteix en tenir menys presència de policies uniformats, és a dir, “no actuem al passeig marítim, amb la qual cosa evitem l’espectacle d’anys anteriors quan es produïa un enfrontament entre policia i manters i, en canvi, policies de paisà actuen per intervenir, fora del passeig, tot el gènere falsificat”, ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana.

Un canvi d’estratègia per lluitar contra el top manta que ha donat els seus resultats, ja que “els manters tenen pèrdues econòmiques molt importants amb el decomís del seu material i per tant, els hi surt menys rendible”.

Plana reconeix que amb això “no solucionem el problema del top manta, però sí que és veritat que enguany estan molt nerviosos, i una mostra d’això és l’episodi que es va produir ahir de tensió i agressivitat per protegir la mercaderia”.

En el que portem d’estiu ja s’ha decomissat més quantitat de material il·legal que en tota la temporada estival de l’any passat.