Pilar Piñeiro entra com a regidora del PSC de Roses, però el Grup Municipal Socialista no la vol

PSC de Roses
D'esquerra a dreta: David Beltran, Pilar Piñeiro i Jesús Mínguez

El ple de l’Ajuntament de Roses torna a completar el nombre de 21 regidors gairebé un any després

PSC de Roses
D’esquerra a dreta: David Beltran, Pilar Piñeiro i Jesús Mínguez

Durant l’actual legislatura la dimissió de regidors del PSC ha estat constant. Des d’Agustí Donat fins a Paco Martínez, i passant pel regidors que van deixar l’acte socialista per passar als No Adscrits, la desbandada socialista ha estat un no parar. Fins al punt que des de la renúncia de l’acta d’Imma Carrión i Magda Casamitjana a finals de 2013, el nombre de regidors, que han de ser 21 en la seva totalitat, no havia arribat a aquesta xifra.

Fins ahir, quan la rosinca Pilar Piñeiro va jurar l’acta per entrar a la corporació municipal com a regidora del PSC. Així, el partit socialista tindrà igualment dos regidors, com els últims mesos, ja que David Beltran va fer efectiva la seva renuncia com a regidor del Grup Municipal del PSC per passar al grup dels No Adscrits, juntament amb els seus excompanys socialistes. Paqui Guijarro, Francis Martín, Carles Ferrer i Jordi Fernández.

El portaveu del Grup Municipal, Jesús Mínguez, no Pilar Piñeiro

L’acta de regidora del PSC a Pilar Piñeiro li pot durar ben poc, ja que el portaveu del Grup Municipal, Jesús Mínguez, va avançar després del ple que no la volia dins del grup, “però no perquè tingui res en contra de la Pilar, sinó per la manca de llibertat per part de l’Agrupació del PSC de Roses i la Federació Socialista de les comarques gironines a escoltar i respectar als seus membres electes”, va afirmar Mínguez.

El PSC de Roses fa un temps que es troba dividit, on les relacions del grup municipal amb l’agrupació socialista estan totalment trencades. L’últim episodi d’aquest trencament va ser la substitució de Mohamed Saadoun, que és el que havia d’entrar en principi com a regidor, per Pilar Piñeiro per formar part de la Corporació Municipal.

Aquest negativa de Mínguez a que la nova regidora de l’Ajuntament de Roses que formi part del PSC i passi al grup de No Adscrits pot estar emparada legalment, ja que segons el propi portaveu dels socialistes “per estar adscrita al Grup Municipal requereix la signatura de tots els integrants del grup”, i com ell és el portaveu i únic regidor del PSC no ho vol signar.