‘Pilotes per un Somriure’ és la nova ONG de Roses per regalar somriures als nens marroquins

‘Pilotes per un Somriure’

Foto de família dels creadors de l'ONG ‘Pilotes per un Somriure’ amb les autoritats de Roses i el Marroc

Una experiència viscuda l’any passat per dos rosincs al Marroc és la llavor de la creació d’aquesta ONG

‘Pilotes per un Somriure’
Foto de família dels creadors de l’ONG ‘Pilotes per un Somriure’ amb les autoritats de Roses i el Marroc

Els rosincs Josep Lluís Martos, en Popi, i Sergi Cayuela van participar l’any passat en el ralli Maroc Challenge dins l’equip ‘Gorditos Team’. Una cursa més solidària que competitiva que transcorre pel ben mig del desert, i on els participants porten material escolar i roba per als nens i nenes desvalguts del Marroc.

En Popi i en Sergi van demanar consell al marroquí més il·lustre de Roses, el premi Príncep de Girona Mohamed El Amrani, sobre què portar al Marroc per ajudar als seus paisans. I en Moha, com se’l coneix, els va recomanar portar pilotes de fubol, perquè amb una jaqueta farien feliç a només un nen, en canvi amb una pilota els feliços podrien ser uns quants.

I així ho van fer, es van  emportar el cotxe ple de pilotes de futbol, i els dos rosincs van poder comprovar de primera mà que “amb una pilota vam fer feliços a molta mainada”.

Una felicitat de molts nens i nenes amb tant poca cosa que els va tocar, i per aquest motiu han decidit crear l’ONG ‘Pilotes per un Somriure’, “amb l’objectiu de continuar fent feliços a més nanus del Marroc actualment, i si anem a un altre país poder fer el mateix”, va explicar Martos, per remarcar que “potser una jaqueta els fa més falta, potser, però la felicitat i el somriure que els hi dóna una pilota no ho dóna una altra cosa”.

Els dos rosincs solidaris li van voler donar a la presentació d’aquesta ONG, ‘Pilotes per un Somriure’, li van voler donar una caire institucional, però aquest motiu van comptar amb la col·laboració de l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, que va rebre a la sala de plens de l’Ajuntament al consol del Marroc a Girona,  , i la director de la Maroc Challenge, Rui Cabaço,
“Ja l’any passat hem va semblar una iniciativa molt bona, el d’ajudar als demés mentre fan una ralli, per això els vam donar el nostre recolzament. I ara ha estat una sorpresa la constitució d’una ONG per continuar ajudant a fer feliç a la mainada regalant-les pilotes,  i per tant no puc més que estar contenta d’això i d’haver tingut amb nosaltres al consol del Marroc i al director de la Maroc-Challenge”, va afirmar Mindan.

El consol Baddi, nomenat per Martos com a president honorari de ‘Pilotes per un Somriure’ va assenyalar que “al Marroc s’organitzen molts de rallis, com el Maroc-Challenge o el de les Gateles, on participen només dones, el que demostra que al nostre país hi ha activitats esportives acompanyades d’accions humanitàries envers les poblacions a les quals és difícil arribar, per tant moltes gràcies per aquesta iniciativa”.

El director de la Maroc-Challenge va donar les “gràcies als ‘Gorditos Team’ per crear aquesta ONG, i com director del ralli he volgut venir per donar-les el nostre reconeixement, ja que la Maroc-Challenge és, principalment, un ralli humanitari, i aquesta organització no governamental va néixer allà, a la cursa”.

I si Josep Lluís Martos va nomenar president honorari al consol Brahim Baddi, va decidir també que “Mohamed El Amrani sigui el president, ja que va ser ell que va tenir l’idea de regalar pilotes”. Un càrrec que El Amrani va acceptar manifestant sentir-se content “perquè hagueu visitat el Marroc i us hagueu emportat una molt bona experiència del país”  i encantat que, “a més, ara tingueu aquesta idea de portar més pilotes al nens del Marroc”.

Montse Mindan va convidar al consol a signar en el llibre d’honor de l’Ajuntament, a part de regalar-li a ell i a Rui Carbaço un exemplar del llibre ‘Roses des de l’aire’ del desaparegut fotògraf Jordi Velasco.