Suquet de peix de Rose

“Pim Pam Pum” és el que fan els guerrers quan estan de batalla

Carnaval de Roses 2023
Aquests i aquestes que fan cara de bona gent, per Carnaval seran cruels guerrers egipcis

Els i les membres de la colla Pim Pam Pum seran guerrers egipcis els quatre dies del Carnaval de Roses

La colla Pim Pam Pum també va ser una de les 16 damnificades per l’incendi de la nau de les carrosses. Una catàstrofe per als seus membres que ha suposat caure “en una depressió no per haver perdut la carrossa, sinó el camió, que era la nostra joia de la corona”, ha assegurat el cap de colla Jordi Pérez. De la depressió a mesura que s’apropa el Carnaval estan sortint aquests carnavalers, però en el seu descàrrec s’ha de dir que és normal que entressin en una depressió donat que el camió, com diu en Jordi Pérez, era la part més important d’aquesta colla, ja que la carrossa era un més a més, la portaven perquè s’ha de portar carrossa, sinó de què!, però en el camió portaven els queviures i, sobretot, tota mena de beguda per no deshidratar-se. I si tens beguda per Carnaval… Ho tens tot!

I després de comprovar que per adquirir un nou camió haurien d’obtenir la totalitat de la subvenció que va destinar l’Ajuntament de Roses per ajudar a les colles víctimes de l’incendi, és a dir, 64.000 €, la colla Pim Pam Pum es va haver de conformar per comprar, com tot fill de veí, un remolc.

Un remolc que l’han adequat i treballat en una nau que han trobat en un lloc secret a tocar la C-260, i que els hi han llogat fins al mes de març, “hem tingut sort perquè podem treballar sota cobert, però quan arribi el mes de març, ja veurem on fiquem la carrossa”, ha dit el cap de la colla de la Pim Pam Pum, Jordi Pérez.

I com que la carrossa era el menys important de la colla Pim Pam Pum, ja que la joia de la corona era el camió, han comprat un remolc més petit del que tenien, “sí, fa uns 6 metres, quan la que es va incendiar feia 14”, ha explicat Pérez.
Com que la llargària del remolc no és cap impediment per poder optar a guanyar els premis a la millor carrossa, disfressa i coreografia, ni tampoc per gaudir d’un gran Carnaval, ja està bé aquest remolc de 6 metres de llargària, però quan en Jordi ens va dir de què anaven disfressats, van veure que, realment, podia arribar a ser petit. “Anem de guerrers egipcis perquè teníem ganes de disfressar-nos de quelcom històric i vam trobar una disfressa d’uns egipcis que eren guerrers i ens va agradar perquè és disfressa molt guapa i ha quedat molt xula”. El que diem, si en el remolc antic de 14 metres ja era impossible encabir a tot un exèrcit d’Egipte, amb el de 6 metres “ni te cuento”… És que no ho veuen?!
Bé, però després de dir en Jordi que la carrossa representarà el país egipci “amb unes piràmides i un sarcòfag”, potser sí que càpiguen “els 100 guerrers egipcis que aniran amb nosaltres enguany”, ja que en les piràmides hi cap molta història.

En dir en Jordi que la disfressa que portaran és molt xula, li vam preguntar si creu que podria guanyar el premi del concurs a la major disfressa del Carnaval. I en Jordi va respondre amb “no opino”, com donant a entendre que “aquesta disfressa guanyaria el premi del Carnaval de Roses i de qualsevol Carnaval del món”.

Doncs res, el jurat ja està sobre avís.

I per portar aquesta disfressa tant xula, tancats en la piràmide, cadascú dels 104 guerrers i guerreres egípcies ha desembutxacat “150 euros amb la modista apart perquè tenim molta gent que la disfressa se la cusen a casa, tot i que la tendència, cada vegada més, es buscar una modista”. Aquest 150 euros suposen “una pujada de 15 euros respecte al 2020, que no és cap fortuna, però ens feia falta disposar de més diners”, ha confessat en Jordi.

Amb aquesta pujada de la quota i que la Pim Pam Pum va fer Barraques per la Festa Major de l’any passat, “sort, perquè sinó no sé com hauríem sobreviscut”, pel Carnaval de Roses desfilaran més d’un centenar de soldats egipcis amb un armament summament sofisticat.