El primer pipi can de Roses se instal·la a la zona esportiva

És un tancat de fusta d’uns 250 metres que disposarà de font d’aigua, papereres i expenedor de bosses, entre d’altres serveis

Pipi can de Roses
Una família de Roses amb els seus dos gossos fent el primer pipi can de Roses

A començaments d’any el regidor de Medi Ambient, Carles Pàramo, i regidors d’ERC a l’oposició van mantenir una reunió per tractar el possible millor emplaçament d’un pipi can.

I des de fa uns dies ja funciona el primer equipament municipal destinat a les nostres mascotes, concretament a les persones que tenen a casa animals de companyia per a que els puguin portar a un lloc tancat fer les seves necessitats sense embrutir els carrers i molestar a la resta de la ciutadania, a més d’esdevenir un punt de trobada i convivència tant pels animals com per al seus propietaris.
Un equipament demandat per la societat rosinca, “està molt bé que ho hagin fet, tot i que han trigat, i molt, a fer-ho, perquè aquest pipi can és l’alternativa per a que els gossos no facin les seves deposicions al carrer”, ha assenyalat Eduardo Jurado, usuari del pipi can.

Un servei destinat a les persones amb animals de companyia per a que aquest puguin fer les seves necessitats sense molestar a la resta de la ciutadania, a més d’esdevenir un punt de trobada i convivència tant pels animals com per al seus amos.
Es tracta d’un tancat d’uns 250 m2 aproximadament ubicat a la zona esportiva, tot just enfront del Club de Tennis i al costat del pàrquing del camp de futbol de Mas Oliva.
“Hem decidit posar-lo aquí”, ha manifestat el regidor d’Infraestructures i Serveis Públics, Juan M. Fernández, “perquè és un lloc on la gent ve a buscar els camins en direcció o bé al Mas Oliva o bé als olivars per passejar amb el seu gos, esdevenint un punt de trobada”.

Una instal·lació pel gossos que es va crear “aprofitant que hem arranjat tota aquesta zona de l’aparcament del camp de futbol de l’A.E. Roses”, i tot i que ja està operativa, ja que els rosincs i rosinques ja poden entrar amb els seus gossos en aquest pipi can, “encara falta per instal·lar els diferents serveis dels que disposarà com una font d’aigua,  unes papereres i l’expenedor de bosses per a recollir els excrements, ja que tot i que és un pipi can les deposicions s’han de recollir igual”, ha afirmat Fernández.

L’idea de l’Ajuntament de Roses és instal·lar més pipi can en altres indrets de la Vila, “per a que la gent, per exemple, del barri dels pescadors, hagi de venir fins aquí”, com podria ser a l’olivar de la Gran Via, ubicat tot just enfront l’oficina del Registre de la Propietat, i un altra a Santa Margarida, “però primer hem de veure el funcionament d’aquest primer i si dóna els  resultats que tots esperem”, ha assenyalat Juan M. Fernández.

“Només falta una platja per a gossos”

I precisament la instal·lació de més pipi can és un demanda que fa el rosinc Eduardo Jurado, ja que “jo visc a la Riera de la Cuana i he de venir aquí amb el cotxe per portar els meus gossos”, assentint que a l’olivar de la Gran Via és un bon lloc per posar un altre pipi can, i assegurant que “ja només falta una platja per a gossos, perquè és una vergonya que hagim de marxar a d’altres pobles, tenint tantes platges com tenim a Roses, per passar una tarda a la platja amb els nostres gossos”.