El pirata Barba-Rossa i el cuiner Marco, nous protagonistes de les visites al patrimoni històric de Roses

Educ'art

Diferents moments de la visita guiada que va portar a terme el pirata Barba-Rossa pel Castell de la Trinitat

Educ’art, els Serveis Educatius del patrimoni històric de Roses, va presentar dissabte la programació d’estiu de les activitats culturals a la Ciutadella i el Castell de la Trinitat

Educ'art
Diferents moments de la visita guiada que va portar a terme el pirata Barba-Rossa pel Castell de la Trinitat

Les visites i activitats culturals que Educ’art organitza per donar a conèixer el patrimoni històric de Roses cada any compta amb més participants, però sobretot “hi ha hagut un increment d’usuaris, no només de visitants durant les activitats, això fa que la valoració que tenim des d’Educ’art és molt bona i ens satisfà molt perquè vol dir que són persones que venen a veure el patrimoni  de Roses donant-li un valor afegit”, va afirmar l’Eva Duran, directora de l’entitat de Serveis Educatius S.L. que juntament amb l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, el regidor de Turisme, Fèlix Llorens i la Roser Raluy, membre d’Educ’art van presentar la programació d’estiu de les activitats culturals a la Ciutadella i el Castell de la Trinitat.

I poques presentacions han tingut el privilegi de celebrar-se en un lloc amb unes vistes tan magnífiques de la badia de Roses com aquesta que es va celebrar dissabte al vespre a la terrassa del Castell de la Trinitat. I gràcies a la bona acollida que han tingut al llarg d’aquests darrers anys la programació d’Educ’art “hem d’innovar, si que hi ha gent que ha vingut per tornar a gaudir d’una activitat familiar com la d’en Gromec, però s’ha d’innovar i oferir noves aventures”, va assenyalar Duran. I la varietat de les activitats va ser l’aspecte que va destacar l’alcaldessa en afirmar que “cada cop més en aquest espai tan idíl·lic anem introduint coses noves, i per part d’Educ’art són totes aquestes visites diferents que puguin tenir atractiu per diversos tipus de visitants, que saben que poden venir a gaudir d’una activitat familiar com veure les estrelles”.

Dissabte el pirata Barba-rossa va assaltar el Castell de la Trinitat en  la primera visita guiada de la temporada d’estiu al patrimoni de Roses

I una d’aquestes noves aventures a la que es va referir la directora d’Educ’art es va poder viure el mateix dissabte, després de la presentació, quan va irrompre el pirata Barba-Rossa per portar a terme la primera visita teatralitzada de la temporada, “El pirata Barba-rossa assalta la badia”.

Un visita on aquest personatge històric tan conegut com temut va explicar, fent-se servir d’uns Clicks de Famòbil, les seves aventures per la badia tot just en l’època de la construcció del castell.

Programació al Castell de la Trinitat:

A part de la novetat del pirata Barba-Rossa, s’ha d’afegir una altra, es tracta de l’activitat infantil i familiar, “Marco, el cuiner del castell”. Amb aquest descendent del cuiner del castell de la Trinitat els nens i nenes jugaran a fer de cuiners i cuineres i aprendran com vivien i què menjaven els soldats d’aquest castell.

I dins les activitats de l’any passat es continuarà fent l’activitat  “Nit d’Estels al Castell”, es tracta d’una les visita guiada amb observació astronòmica des del castell, activitat que des del seu inici ha estat molt ben acollida per tot tipus de públic, la Visita guiada i Concert”, i la visita teatralitzada  “Lord Cochrane, els últims dies del Castell”.

Programació a La Ciutadella:

La Ciutadella, com a novetat i com a tribut a l’origen grecoromà del vi, element tradicional i representatiu de la nostra comarca, ofereix enguany l’activitat “Visita guiada a la Ciutadella amb cupatge de vins fermentats en àmfores de la mà del Celler Gelamà”, una experiència que ens apropa a les nostres arrels i a la cultura mediterrània.

Com a novetat també, però seguint amb la línia de les visites nocturnes teatralitzades, aquest any seran quatre personatges que acompanyaran als visitants per explicar-les la història de la Ciutadella d’aquest indret des del seu peculiar punt de vista. Un comerciant grec, un soldat romà, un monjo del monestir i un soldat del S.XIX són els protagonistes d’aquesta aventura a través de l’espai i el temps, anomenats “Els antiherois de la Ciutadella”.

I com ja és habitual, en Gromec, el gat de la Ciutadella, i els seus amics titelles, faran que els més petits de la casa descobreixin aquest espai cultural a través del joc i el moviment amb l’activitat “Les noves aventures d’en Gromec, el gat de la Ciutadella”, i que és de les activitats familiar de més èxit entre els més petits.

Per veure totes les activitats al patrimoni històric de Roses per a juliol i agost cliqueu AQUÍ.

Cal assenyalar que les activitats al Castell de la Trinitat com de la Ciutadella requereixen reserva prèvia al 0034 972 151 466 o a patrimoni@roses.cat