Pirates i corsaris “envaeixen” aquest estiu el monestir de Sant Pere de Rodes

El conjunt monumental proposa els dimarts i divendres del mes d’agost visites teatralitzades adreçades a famílies per descobrir les històries i llegendes dels pirates i corsaris vinculades amb el monestir

‘Pirates i corsaris a Sant Pere de Rodes’
Monestir de Sant Pere de Rodes

El monestir de Sant Pere de Rodes amplia l’agenda d’activitats coincidint amb l’època d’estiu amb l’objectiu de donar a conèixer el conjunt monumental a la ciutadania i atreure un major nombre de visitants.

Es tracta d’un programa de propostes especialment adreçades als més petits i les seves famílies, com l’activitat ‘Pirates i corsaris a Sant Pere de Rodes’. Al vespre, les famílies poden descobrir a través d’aquesta activitat les històries i llegendes dels pirates i corsaris que, durant segles, navegaven i castigaven la Costa del Cap de Creus. Durant el recorregut, els participants coneixen la funció defensiva del monestir durant aquella època, la història d’un pirata que es va fer monjo o la troballa d’un tresor de 658 monedes que va tenir lloc l’any 1989 en aquesta joia de l’art romànic català.

Un educador caracteritzat de pirata és l’encarregat de dirigir i acompanyar els participants durant la visita. Per posar-se a la pell dels personatges, als nens i nenes se’ls dona un mocador pel cap i un pegat per a l’ull perquè es converteixen en petits pirates durant l’hora que dura l’activitat . Misteris i diversió a parts iguals per a tota la família a través d’aquesta proposta que finalitza amb un tast de garnatxa pels adults i sucs pels més petits.

Viu el Patrimoni

Aquesta activitat forma part de ‘Viu el Patrimoni’, el programa cultural d’estiu que cada any organitza l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’apropar el patrimoni cultural a la ciutadania i que descobreixi de manera diferent alguns dels monuments d’arreu de Catalunya, a partir d’iniciatives culturals ben diverses. A les comarques gironines hi ha previstes activitats al Conjunt Monumental de Sant Pere de Rodes, la Canònica de Vilabertran, els jaciments d’Empúries i Ullastret així com al Museu d’Art de Girona i el Museu d’Arqueologia de Catalunya a Girona.

La proposta ‘Pirates i corsaris a Sant Pere de Rodes’ té lloc tots els dimarts i divendres del mes d’agost, a les 20.15 hores, i el dissabte 8 de setembre’, a les 19 hores. El preu és de 10€ pels adults, 6€ pels nens d’entre 8 i 16 anys i gratuïta pels menors de 8 anys. Les places són limitades. Cal tramitar la reserva al correu electrònic reservesspv.acdpc@gencat.cat o als telèfons 972 387 559 i 972 194 238.

Més informació clicant AQUÍ.

Exit mobile version