Pla d’Ajuts en l’àmbit del comerç i dels serveis afectats econòmicament per la Covid-19

Calendari de festius amb obertura comercial autoritzada
Tant al 2022 com al 2023 hi hauran 10 dies festius d’obertura comercial autoritzad

Per a entitats i empreses de comerç al detall i serveis, artesania i moda

La Generalitat de Catalunya ha aprovat la convocatòria per a la concessió de subvencions en l’àmbit del comerç i dels serveis afectats econòmicament per la Covid-19.

El termini de presentació de sol·licituds s’inicia avui, dijous 30 d’abril. 

El Pla d’Ajuts inclou, entre altres, el Programa de reactivació del comerç (programa 3) dirigit a autònoms, pimes i microempreses de comerç al detall i de serveis*, artesania i moda, obligats al tancament arran de la declaració de l’estat d’alarma o que han patit un descens del 70% de la facturació.

El Pla  inclou també el Programa de suport a les entitats representatives del sector del comerç (programa 1), el Programa de suport a la xarxa associativa de comerç, artesania i moda (programa 2) i el Programa de suport a la inversió per a la nova implantació de comerços i millora comercial dels establiments (programa 4). 

Els interessats a optar a aquests ajuts poden presentar la seva sol·licitud a partir d’avui, dijous 30 d’abril, per mitjans telemàtics a través de la web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya. El termini de presentació és fins a l’exhauriment del pressupost destinat a cada programa amb el límit màxim del dia 31 de desembre de 2020. 

Podeu accedir a tota la informació de la convocatòria d’ajuts des d’aquest enllaç i a l’apartat de Preguntes Freqüents relacionades amb les subvencions de 2020 de comerç, artesania i moda, AQUÍ.

S’entén que són empreses de serveis a la persona, com els tallers mecànics, els serveis fotogràfics, copisteries i arts gràfiques, serveis de reparacions, tintoreria i bugaderies, perruqueria i salons d’estètica i bellesa, bars i restaurants, i serveis de menjar preparat i càtering.