Planeta 13 i Bongo Botrako embogeixen les barraques de Roses

Festa Major de Roses 2013

Uri Giné durant el concert a Barraques

Els rosincs de Planeta 13 i els tarragonins Bongo Botrako fan embogir barraques amb la seva música. Els primer versionant als millors intèrprets del pop espanyol, i els segon amb les cançons desenfadades i amb molt d’esperit ‘parrandero’

Festa Major de Roses 2013
Alberto Del Puerto durant el concert a Barraques

Son de casa, de Roses. El bateria Manel Aguilera, Sergio Labarta al Saxo, Xavi Maso amb les guitarres espanyola i acústica, Eugenio Carrasco fent-se càrrec de la guitarra elèctrica i les veus, el cantant Eugenio Del Puerto amb la guitarra elèctrica i el també cantant i guitarra elèctrica, i fil de l’Eugenio, Alberto Del Puerto són Planeta 13, la formació musical que a partir de les 11 de la nit va engrescar al públic amb la seva música, versions del pop-rock espanyol, que va triomfar en el seu moment al panorama musical de tot l’estat.

Van encetar la seva hora i mitja de concert, dedicant-lo,  amb unes paraules als rosincs recentment desapareguts, Marcelo i Manu.

Després de la sentida dedicatòria van encetar el seu espectacle musical amb un tema de El Canto del Loco, Insoportable, van continuar amb Rojitas las orejas de Fito i Los Fitipaldis. I ja en el tercer tema, un dels clàssics i temes amb èxit i reconeixement de El Último de la Fila, Insurreccción, es van posar el públic a la butxaca.

Planeta 13 ja porten realitzant concerts de partit format per la geografia rosinca, memorables sóns algunes de les seves actuacions que han portat a terme al Mundial 82, bar restaurant ubicat al costat del CAP, i per litoral de la badia rosinca, com Empuriabrava, per exemple.

I ahir, a Barraques, van triomfar, sobretot perquè el respectable se savia i cantava gairebé totes les cançons que interpretaven com Como un burro amarrado en la puerta del baile, de El Último de la Fila, grup del qual Eugenio Del Puerto és un declarat fan, i Un buen castigo, de Fito i Los Fitipaldis, formació que agrada molt a Alberto Del Puerto. Tots dos, pare i fill són els fundadors de Planeta 13. Cal detacar que aquest va ser el darrer concert d’Alberto amb la formació, ja que a partir d’ara comença una nova etapa musical per a ell, “en un mes es presenta el meu primer cd en solitari, que he estat fent amb un dels grans músics i productors del panorama espanyol, Xavi Pérez, músic i productor d’Antonio Orozco”, ha declarat el jove music a través del seu perfil de Facebook.

La gent ballava, cantava i xalava de valent amb Planeta 13. Tant és així, que arribada la hora i mitja programada que tenien d’actuació, la gent no els deixava marxar, “otra, otra”, era la demanda del assistents. Finalment però, van haver de finalitzar la seva actuació, i ho van fer amb dos clàssics del poo-rock, Lobo López de Kiko Veneno i Semilla Negra, de Radio Futura.

Van deixar el públic entregat a la bona música, la qual cosa va facilitar l’entrada a l’escenari del conjunt estrella de la nit, els tarragonins Bongo Botrako. Grup més conegut per uns dels seus temes estrella, Todos los dias sale el sol, que els va portar al nº1 de vendes a tot l’estat espanyol.

Festa Major de Roses 2013
Uri Giné durant el concert a Barraques

Els Bongo Botrako van saber transmetre l’energia i l’ esperit ‘parrandero’ que sempre els ha caracteritzat i que van contagiar al públic present a les Barraques.

Van començar el seu concert interpretant temes del seu darrer disc, Revoltosa, i van endinsar-se en gèneres musicals com la rumba, el reggae, l’ska, el punk i, sobretot, molta alegria en unes lletres reivindatives que critiquen per exemple, la situació econòmica actual.

Van fer ballar de valent als joves assistents i els va fer embogir, sobretot, quan el cantant, Uri Giné es va apropar al públic per cantar de manera conjunta Hey Chipirón, que todos los dias sale el sol.

Un tema amb el que pràcticament van donar fer finalitzar una nit de bogeria musical oferta pels rosincs de Planeta 13 i els tarragonins de Bongo Botrako.