Plataforma Ciutadana a Roses amb l’objectiu d’assolir una democràcia participativa a la Vila

Plataforma Ciutadana Roses

El promotor-portaveu de Plataforma Ciutadana Roses, Ghassan Abou-Assali

Plataforma Ciutadana Roses, creada fa poc més d’un mes amb deu persones, ja compta amb gairebé 200 integrants

Plataforma Ciutadana Roses
El promotor-portaveu de Plataforma Ciutadana Roses, Ghassan Abou-Assali

Arran del projecte del pàrquing soterrat que té previst construir l’Ajuntament de Roses,  i pel qual va distribuir 5.000 fulletons informatius sobre les característiques de les dues propostes plantejades, plaça Catalunya i front de mar, i després es va dur a terme una consulta telefònica, un grup de 10 persones van decidir crear una Plataforma Ciutadana.
I sota el nom de Plataforma Ciutadana de Roses, es va decidir constituir aquesta Associació Civil fundar per tal que “la gent, els rosincs puguin dir la seva respecta a l’aparcament, perquè no és pot portar a terme una obra d’aquesta envergadura sense consultar al poble”, ha assenyalat el promotor i, fns al moment portaveu, de Plataforma Ciutadana de Roses, Ghassan Abou-Assali.

Segons Ghassan si es fa el referèndum “acatarem la decisió del poble, perquè és el poble el què ha de decidir, i no pas l’Ajuntament, ja que el consistori representa als ciutadans, però no té cap autoritat per fer el que vulgui. És un administrador, res més”. Tot i això, Abou-Assali, ha afirmat que si finalment l’Ajuntament no organitza una consulta i pren una decisió unilateral alhora de construir el pàrquing, “farem tota l’oposició legal i cívica possible per impedir-ho”.

El promotor-portaveu de la Plataforma Ciutadana de Roses ha volgut deixar clar que “no estem en contra de cap equip de govern ni de cap alcalde, al contrari. Només volem que hi hagi una democràcia participativa, que la gent deixi de ser passiva. Els rosinc estan acostumats a que decideixin per ells. I són ells, som tots, els que hem decidir”.

Plataforma Ciutadana es va fundar fa poc més d’un més i a hores d’ara ja compta amb gairebé 200 integrants. Els seus membres promotors ofereixen de manera directa als rosinc formar part de l’entitat explicant-les el seu objectiu, “i arribarem a 2.000 d’aquí a poc, perquè aquesta plataforma”, explica Abou-Assali, per remarcar que “serà permanent, existirà mentre hi hagi un Ajuntament, per a que sigui el poble el que controli a l’administració local. Serà una entitat intrínseca en la democràcia de Roses”.

Ghassan Abou-Assali assegura que Plataforma Ciutadana de Roses està integrada, actualment per persones de tota condició socio-econòmica i política, “tenim gent que és convergent, del PP, socialistes, de tots els partits, ja que la ideologia de cadascú no és important, com si que és l’entendre que els rosincs són els que han decidir que fer amb el seu poble. És una filosofia, la de la participació ciutadana, que sempre defensaré”.

Aquesta Associació Civil també ha entrat una instància a l’Ajuntament de Roses sobre la realització d’una altra consulta, per a que els rosincs opinin sobre la idoneïtat de portar a terme la segona reurbanització de la plaça Catalunya juntament amb el carrer Pi i Sunyer.