La Plataforma Veïns de La Jonquera es planteja denunciar a l’Ajuntament al Síndic de Greuges per negligència

Plataforma Veïns de La Jonquera

Un centenar de persones va assistir dilluns passat a la reunió convocada per la Plataforma Veïns de La Jonquera

Més d’un centenar de membres de la Plataforma es van reunir dilluns per abordar el tema d’inseguretat que viuen els veïns al carrer per culpa dels toxicòmans, causants dels continus robatoris que pateixen els comerços i vilatans de La Jonquera

Plataforma Veïns de La Jonquera
Un centenar de persones va assistir dilluns passat a la reunió convocada per la Plataforma Veïns de La Jonquera

Els veïns de La Jonquera han dit prou, i ja no tenen aturador. Se senten amenaçats per un grup de toxicòmans davant els continus robatoris que pateixen tant els vilatans com els comerços de La Jonquera. Una problemàtica a la qual s’afegeix els pisos ocupats per part d’aquest grup de toxicòmans.

Dilluns passat, més d’un centenar de membres de la Plataforma Veïns de La Jonquera, que ja compta amb unes 700 firmes d’adhesió, es van reunir a la Sala de la Societat per acordar les accions a seguir per tal d’acabar d’una vegada per totes aquesta problemàtica que s’allarga des de fa un any.
I entre aquestes accions, els veïns del municipi fronterer es plantegen denunciar a l’Ajuntament al Síndic de Greuges per negligència en el cas que el consistori jonquerenc no ategui les demandes de posar més vigilància policial al carrer cobrint les places d’agent de la Policia Local i amb els reforços dels altres cossos policials destinats a La Jonquera (Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional).

Constitució jurídica de la Plataforma per poder presentar-se com acusació particular

UN dels portaveus de la Plataforma Veïns de La Jonquera, Fitu Guillen, ha afirmat que compten amb la col·laboració d’un advocat, “Martin de Pozuelo, especialista en aquests tipus de casos, i que ens ajudarà a constituir-nos com a entitat jurídica, d’aquesta forma quan veiem un delicte podrem presentar-nos com acusació particular, ja que el fiscal si ningú ho denuncia, com passa actualment, és impossible que condemni res”. D’aquesta manera, els membres de la Plataforma quan vegin alguna persona traficant amb droga, un establiment on es vengui, o algú robant en un comerç podran demanar una pena pels infractors i el tancament del local.

Entre les properes accions que vol portar a terme la Plataforma Veïns de La Jonquera està convocar una reunió amb l’Ajuntament i demanar-li als propietaris dels pisos ocupats, una entitat bancària i privats “que regularitzin la situació del les seves propietats en un període no més llarg de 30 dies”. I una altra amb el mateix Ajuntament i els 4 cossos policials “per mostrar-los les estadístiques de l’augment de denuncies en els últims mesos i proposar una cooperació entre tots els cossos per una major eficiència, augmentar el nombre de policies per millorar la seguretat i tenir vigilància les 24 hores del dia”.

Des de la Plataforma assenyalen que des del passat 25 de setembre tenen registrats entre 6 i 7 robatoris en cases i pisos de La Jonquera, el que significa més de 1 robatori per setmana.