Plogui o faci sol els rosincs fan cim al Puig de l’Àliga per la Diada Nacional de Catalunya

Pujada al Puig de l'Âliga de Roses

Els participants al cim del Puig de l'Àliga l'any passat / Foto: arxiu

Unes vint-i-cinc persones han participat a la tradicional pujada al Puig de l’Àliga per la Diada Nacional de Catalunya

Pujada al Puig de l'Âliga de Roses
Els paricipants al cim del Puig de l’Àliga

La climatologia no ha acompanyat a la tradicional pujada del Puig de l’Àliga de Roses que des de fa 19 anys organitza l’Associació Excursionista Cabirols per la Diada Nacional de Catalunya. De bon matí, poc abans d’encetar de la pujada, prevista a les 8 des de la plaça del Teatre Municipal, ha caigut un ruixat sobre que ha fet que molta gent, que segurament tenia previst participar, es quedés a casa.
Tot i això, unes 25 persones s’han donat cita per pujar al cim de del Puig de l’Àliga, “després del ruixat d’ahir, i la pluja d’aquest matí la gent s’ha quedat a casa, però la senyera s’ha penjar i n’hi ha gent que té l’afició de pujar al Puig i allà anem”, ha manifestat el president de Els Cabirols, Toni Blanch.

Com l’any passat, que per la Marxa per la Independència que es va fer a Barcelona, enguany s’ha avançat l’horari de sortida de la pujada, així com el trajecte. S’ha pujar en vehicle fins la base militar del Pení, per continuar a peu fins al cim. El motiu ha estat perquè hi ha gent que la gent es desplaci fins a Pont de Molins, on Roses té els seus trams per participar a la Via Catalana.

Pujada al Puig de l'Âliga de Roses
Els paricipants abans de fer la pujada al Puig de l’Àliga

Des de el Pení, els excursionistes han fet el trajecte a peu fins al Puig de l’Àliga passant pel Mas d’en Causà. Un cop al cim, i com ja es tradició, s’ha cantat l’himne nacional de Catalunya, Els Segadors,, s’han realitzat els parlament i s’ha hissat la senyera catalana.

Un cop finalitzats els actes protocol·laris els participants han reprès el camí de tornada fent una parada al Mas d’en Causa, on els participants a la pujada han pogut recuperar forces gràcies a l’esmorzar ofert per gentilesa de la pastisseria Can Cairó.

I un cop a Roses els excursionistes han posat rumb a la Via Catalana.