Al voltant de mig centenar de persones van assistir al dinar solidari per ajudar a Izan, el petit nen de Roses que pateix amioplàsia congènita

“Esperàvem més gent però la que ha vingut ho ha fet amb moltes ganes d’ajudar a l’Izan”, així es va expressar Lluís López durant el transcurs del dinar solidari que va organitzar per ajudar a la rehabilitació del seu fill, Izan.
L’Izan López Vicente és un nen que el passat divendres va complir un any de vida i que va néixer amb una amioplàsia congènita, una malaltia rara que pateix 1 de cada 3.000 nens i que afecta al desenvolupament de la massa muscular de braços i cames i l’articulació dels colzes i els genolls.
I des que van diagnosticar la malaltia a l’Izan, en Lluís i la seva dona, l’Arantxa Vicente, tots dos a l’atur, han impulsat diferents iniciatives per recaptar diners per poder tractar al seu fill d’aquesta malaltia rara.
I la darrera proposta, gràcies a la col·laboració de diferents entitats de Roses, com la Confraria de Pescadors, l’escola de dansa Mònica Lucena, l’empresa ADIS, l’Associació Cultural Los Currillos i la peixateria del carrer Ample, de Figueres, va ser organitzar aquest àpat solidari, que va consistir en una fideuà i que es va celebrar a l’envelat de la plaça Frederic Rahola.
Els assistents a aquest dinar, entre els que hi havia una representació de l’Ajuntament de Roses encapçalada per l’alcaldessa, Montse Mindan, acompanyada de quatre regidors de l’equip de govern i dos més del grup de no adscrits, van deixar “al voltant de 500 euros que aniran destinats a la rehabilitació del nostre fill”, va assegurar López.
Una rehabilitació de la qual s’encarrega la fisioterapeuta rosinca Gemma Falcó, la qual va explicar que “bàsicament és treballar-li per relaxar-li la musculatura que està en hipertonia, i intentar que la que té atrofiada la comenci a utilitzar”. A banda d’això, l’immobilitza algunes articulacions “en les quals la musculatura és inexistent a l’espera que alguna operació ho pugui solucionar, i li reactivo d’altres perquè no es quedin anquilosades”.
L’objectiu final, segons la fisioterapeuta, “és que l’Izan pugui valdre’s per si mateix, tot i que no pugui utilitzar els músculs i les articulacions com ho faria una altra persona que no patís aquesta malaltia”.
El dinar va finalitzar amb una actuació de l’escola de dansa Mònica Lucena i un sorteig on es van repartir diferents regals als assistents.
En Lluís i l’Arantxa van agrair a tots els assistents i a les entitats que van fer possible el dinar solidari la seva col·laboració per ajudar a la rehabilitació del seu fill, l’Izan.