Podi de l’etapa de Roses i sortida del Tour de Vela cap a França

La totalitat de les regates de la sisena etapa del Tour de France a Vela que s’ha celebrat a Roses van acabar ahir al migdia i ja a la tarda es va celebrar la cerimòmia del podi.
L’alcalde Carles Pàramo i les regidores de Turisme, Montse Mindan, i la d’Esports, Anna Jorquera, en presència del  director del Tour de France à la Voile,Baptiste Kern, i el director de Regata, Christophe Gaumont,  van ser els encarregats de lliurar els premis als guanyadors de la sisena etapa en les diferents categories. Com és habitual en l’organització d’aquest Tour nàutic, totes les poblacions on es desenvolupa escullem la seva embarcació favorita. En aquesta ocasió Roses va votar per la flota de Règion de Bruxelles, circumstància que va especialment feliços als seus tripulants perquè, precisament, ahir se celebrava el dia nacional de Bèlgica. El guardó de la classe tècnica va a parar mans de la tripulació del Courrier Dunkerque i el premi del guanyador d’aquest sisena etapa del Tour a Vela celebrada a Roses va ser per l’embarcació del Toulon Provence Méditerranée-Coych (TPM-Coych).
Per la seva banda, els guanyadors en la classe amaterus van ser els joves tripulants de la nau Ville de Genève – Carrefour Prévention.
I com a lider de la classificació general van ser els mateixos guanyadors de l’etapa, el TPM-Coych, que amb la seva victòria a Roses, van aconseguir treure-li el liderat al tripulants del Courrier Dunkerque.
Tot seguit, tant l’alcalde de Roses, Carles Pàramo com el president de l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus, Miquel Gotanegra, va lliurar un guardó casdacú al director del Tour, Baptiste Kern, en agraiment per haver portat aquesta competició nàutica internacional a la badia de Roses.

La Tramuntana ha impedit que la flota del Tour de França a Vela creués el Cap de Creus i s’hagut de dirigir a  motor fins a “Le Racou”
En el matí d’avui la flota s’ha acomiadat de la badia de Roses, encara que, no ho ha pogut fer-ho en condicions de regata. El vent de Tramuntana, amb intensitats que superaven els 30 nusos, ha impedit que les embarcacions poguessin continuar amb el recorregut previst i el comitè de regates va decidir que la flota es dirigís a motor fins al port de Le Racou, enfront de la localitat de Colliure. Allà es realitzarà una sortida perquè els participants naveguin propers a la costa, amb una onada de menor alçada, fins al port de la setena etapa, a la localitat francesa de Gruissan.
Aquest matí Jordi Batlle, encarregat de comunicació del GEN Roses i membre de la Junta de l’Estació Nàutica Roses – Cap de Creus, ha afirmat que “el comunicat meteorològic no era gens favorable, principalment en el tram entre el Cap de Creus i el Cap Bear on la Tramuntana genera una onada molt curta però de molta alçada que complica la navegació. Crec que és una decisió conservadora però encertada per part de l’organització que no ha volgut arriscar faltant tan poc per acabar el Tour.
L’important és que els navegants han trobat a Roses el que tot navegant de regates desitja, una badia que permeti realitzar recorreguts tècnics amb vents estables i de bona intensitat. Han gaudit fins i tot de la regata costanera que no puntuava però que els ha portat a navegar per la nostra costa. Al públic a terra tambè ha participat i gaudit amb un espectacle magnífic, veient navegar els vaixells des de Cala Canyelles i les arribades a port des de la platja.
Hi havien navegants del Tour de France que ja havien navegat en la nostra badia i reconeixen amb satisfacció les condicions de navegació que ofereix el nostre camp de regates”.

La flota d’Archambault M34 ha arribat al port francés de Gruissan cap al voltant de les 19 hores.

Classificació general

1 – TOULON PROVENCE MEDITERRANEE COYCH (FRA 07) – Fabien Henry, 708 pts
2 – COURRIER DUNKERQUE 3 (FRA 08) – Daniel Souben, 705 pts –
3 – BRETAGNE – CREDIT MUTUEL ELITE (FRA 18) – Nicolas Troussel, 674 pts
4 – BAE SYSTEMS (OMA 4) Cedric Pouligny, 662 pts
5 – VILLE DE GENEVE – CARREFOUR PREVENTION (SUI 19) – Jérôme Clerc / Elodie Mettraux, 645 pts