Podi de Maverick a Qatar amb sabor a victòria

Maverick Viñales al podi de Qatar

Maverick Viñales ha entrat a la segona posició a la línia d’arribada del gran premi de Qatar de Moto 3. El pilot de Roses ha entrat per darrera del mallorquí Luis Salom i superant per 6 milèsimes al català Àlex Rins. Una segona posició amb sabor a victòria després de passar pel quiròfan fa, només, quinze dies

Maverick Viñales al podi de Qatar
Maverick Viñales al podi de Qatar

Maverick Viñales ha manifestat només baixar-se de la moto estar “supercontent” d’haver aconseguit la segona posició al gran premi de Qatar, primera prova del campionat del món de Moto 3, “em costava molt arribar amb els de davant però al final ho he aconseguit. El dit em feia molt de mal però al final m’ha respectat y he pogut fer segons quan l’objetiu era agafar punts. Estic supercontent”, han estat les declaracions al mitjans de comunicació desplaçats al circuit de Losail de Qatar.

Una segona posició amb sabor a victòria si tenim que fa només quinze dies que va sortir del quiròfan, després de patir una amputació traumàtica en el dit anular de la mà dreta als últims entrenaments de temporada realitzats a Xerez.

Des de la mateixa sortida es va formar un grup compacte de set pilots que van posar terra pel mig amb la resta del grup. Al setè gir, però, el francès Jonas Folger va cometre un error que li va portar en despenjar-se d’un grup que es va reduir a només quatre pilots.
Mentre Àlex Rins, Luis Salom i Àlex Márquez es barallaven al capdavant per una plaça en el podi, Maverick, sense fer soroll, va esperar la seva oportunitat per no malgastar forces innecessàriament i no forçar el seu dit lesionat. Una lesió en el seu dit anul·lar de la seva mà dreta, del qual va ser operat fa dues setmanes, i que no li permetia córrer riscos innecessaris. Va esperar fins a tres voltes del final quan va donar la destralada, que semblava la definitiva, però tots els seus oponents li van donar resposta. A la darrera volta Salom s’ha escapat uns metres i Viñales s’ha jugat i guanyat la segona posició amb Rins, una vegada Màrquez es va despenjar un xic dels pilots de davant.

Un gran segon lloc per al pilot de Roses, que surt de Qatar amb vint punts als seu compte que el situen a la segona posició de la classificació general del mundial de Moto 3, tot just quinze dies després de passar pel quiròfan.

Clasificació de la carrera

1. L. Salom (KTM) 38:26.859

2. M. Viñales (KTM) a 0.417

3. À. Rins (KTM) 0.423

4. À. Márquez (KTM) 0.701

5. J. Folger (Ale/ KTM) 0.916

6. Z. Khairuddin (Mal/KTM) 17.489

7. M. Oliveira (Por/Mahindra) 17.566

8. A. Sissis (Aus/KTM) 19.355

10. E. Vázquez (Mahindra) 28.995