Suquet de peix de Rose

Podrien haver estat les millors Barraques de la història de la Festa Major de Roses

Festa Major de Roses 2016
El públic va assistir-hi en massa a la darrera nit de concerts de les Barraques de Roses

‘Crossing’ ofereix un gran concert però quan tot semblava que acabaria de manera apoteòsica Di-Versiones va fer la gran “espantà”

Festa Major de Roses 2016
El públic va assistir-hi en massa a la darrera nit de concerts de les Barraques de Roses

Faltava una nit, la d’ahir, per cloure els concerts de Barraques de la Festa Major de Roses. Si tot sortia com estava escrit en el guió es tancarien les millors Barraques de la història de Roses. Però, aquest guió l’Orquestra Di-Versiones va decidir reescriure’l per marxar de Roses mitja hora abans del previst. És a dir, la desena de músics d’aquest grup de versions van decidir escatimar als seus fans i seguidors mitja hora de concert deixant-los amb un pam de nasos. “Ja han acabat?, se m’ha fet curt”, “però no tocaven fins les 3?, si són dos quarts”, “doncs si l’Ajuntament no els hi pagat, que no ho faci”, és el que es podia sentir arreu del recinte firal. Normal, la gent se sentia estafada. I per aquesta mitja hora no es pot dir que les Barraques de la Festa Major de Roses 2016 siguin les millors de la història, tot i que per cartell i assistència si que es podria considerar així.
I no entenem perquè vam marxar d’hora, ja que Albert Fort, el cantant de Di-Versiones va afirmar, moments abans de pujar a l’escenari que “estem molt contents perquè sempre que venim aquí a Roses hi ha molt bon rotllo i la gent es porta molt bé amb nosaltres”.

Doncs, sort que els rosincs es porten bé amb Di-Versiones si fos al contrari no sabem que hagués passat. Haurien cantant tan sols una cançó i haguessin marxat?…

L’Albert va afirmar que “tenim ganes de continuar amb aquesta gira que sempre pensem que serà la última perquè la gent està cansada de nosaltres”, i no sabem si serà l’última, i no sabem si es cansarà de la seva música, però segur que si de l’actitud d’ahir, que demostrant poc respecte pel públic de Roses va fer la gran “espantà” emulant als músics de Mago de Oz, que van fer el mateix a la Festa Major de Roses 2014.

‘Crossing’, la gran sorpresa de la nit

Festa Major de Roses 2016
Crossing va ser la sorpresa agradable de la darrera nit de Barraques

A les 11 de la nit ‘Crossing’ va iniciar la darrera nit de concert de Barraques. Un grup creat a casa nostra, a l’Alt Empordà, al 2011, per Joel Riu a la percussió i els germans Marina i Ernest Pratcorona com a cantants.
Músics que debutaven a Barraques i que per ells va ser “espectacular, fa cinc anys vam tocar amb Els Catarres en una festa a la platja de La Perola, i 5 anys després venir aquí a tocar a Barraques de Roses, que ho hem vist des de petits, és espectacular, no tenim paraules”, va afirmar la Marina Pratcorona.
En un principi, ‘Crossing’, es va dedicar a fer versions, però un any després de la seva fundació, al 2012, van decidir donar un tomb a la seva carrera musical i crear els seus propis temes.
Temes d’estil pop, música lleugera on tant les melodies com els arranjaments realitzats fan que enganxin de seguida amb el públic, com va passar ahir a les Barraques, on ‘Crossing’ va presentar el seu disc ‘Desfés-te de festa’, un treball amb 11 temes plens de l’univers de Crossing, dirigit principalment a un públic adolescent, tot i que “mai ens hem volgut dirigir a una franja d’edat concreta, i podríem dir que tenim la sort que arribem a nens molt petits, els quals fan escoltar la nostra música als seus germans grans i pares per arribar a tota la família”, va assegura la cantant.

Sigui com sigui, la veritat es que ‘Crossing’ va ser la sorpresa agradable de la darrera nit de concerts de les Barraques. Sorpresa que no sabem si va tenir a veure el fet que “el meu germà i jo hem estudiat al Centre Escolar Empordà i hem passat 14 anys de la nostra vida a Roses”, va reconèixer la Marina.

[fsg_gallery id=”268″]