La poesia s’incorpora a la programació de La Cate de Figueres

La Cate de Figueres

L’entitat cultural figuerenca comença el mes de febrer amb dues propostes per acostar al públic al món de la poesia i la rapsòdia

La Cate de FigueresEl dissabte 3 de febrer el duet La Companyia oferirà un petit espectacle de poesia i rapsòdia per estrenar el nou Cicle de Poesia de La Cate i presentar el Taller de Poesia i Rapsòdia, que s’iniciarà el proper dilluns 5 de febrer amb una classe oberta a tothom. El recital coincidirà amb la tercera trobada “Cata La Cate”, on els socis i usuaris de l’entitat seguiran donant forma a noves propostes culturals com l’art d’acció, les cites lingüístiques o les tertúlies filosòfiques.

Taller de Poesia i Rapsòdia

El duet de poesia La Companyia, format per Ramon Bartrina i Coral Ríos, donaran  la benvinguda a la poesia amb un petit espectacle de poesia i rapsòdia a la 1 del migdia al bar de La Cate. Amb aquesta petita actuació que barrejarà el moviment corporal amb la paraula recitada, i que buscarà la implicació del públic assistent, s’inaugurarà  el nou cicle i es farà un tastet del Taller de Poesia i Rapsòdia, impartit pel mateix Bartrina.

El taller serà el fil conductor durant els tres mesos que durarà el Cicle de Poesia. La primera classe, que tindrà lloc el dilluns 5 de febrer a les 20:30h, serà una classe gratuïta i oberta a tothom. Amb aquesta proposta es vol oferir la possibilitat al públic de provar el taller sense compromís, tastar la poesia i conèixer el professor. El curs consistirà en 12 sessions durant les que es practicaran totes les vessants de la poesia i la rapsòdia, sempre combinades amb activitats dinàmiques i divertides a càrrec de Ramon Batrina, poeta i performer gironí.

El taller té un cost de 120€ per persona i 80€ pels socis de l’entitat. Les persones que s’inscriguin el dissabte 3 de febrer durant la presentació del cicle gaudiran d’un descompte en la quota de soci/a de La Cate.

Altres activitats del Cicle de Poesia

El cicle que s’iniciarà aquest dissabte amb l’actuació de La Companyia i que tindrà el Taller de Poesia com a fil conductor, comptarà amb diverses col·laboracions i dos esdeveniments més organitzats des de La Cate que mostraran la part més professional de la poesia del nostre país: el 16 de març a la nit es celebrarà el Dia de La Poesia, amb l’actuació de diversos poetes i rapsodes catalans, i durant les Fires i Festes de La Santa Creu es durà a terme el Primer Poetry Slam de Figueres.

3ª “Cata La Cate”

Com cada primer dissabte de mes, els socis i usuaris de les sessions participatives Cata La Cate es trobaran aquest dissabte per seguir definint les propostes culturals que podria acollir l’entitat en un futur, com els vermuts de tertúlia i debat filosòfic o les trobades lingüístiques i aprenentatge de nous idiomes.

Una altra petició dels usuaris de les trobades ha estat conèixer a les diferents entitats o associacions que formen part del Viver Cultural de La Cate.  Per aquesta raó, en aquesta primera sessió del 2018, i aprofitant que acaben de passar les festes de Nadal, es presentarà a l’associació dels Pastorets de Figueres, un dels col·lectius més tradicionals de Figueres. Els representants assistents a la trobada explicaran part de la història dels Pastorets, el seu funcionament i el seu plantejament de futur, i contestaran les preguntes dels participants de la 3ª Cata La Cate.

Trobada de socis i usuaris

La trobada de socis i usuaris d’aquest dissabte 3 de febrer a les 12 del migdia acabarà amb el tret de sortida del primer Cicle de Poesia: el recital de La Companyia.