Poetes per la República Catalana: Urnes i Versos

Poetes per la República

El proper dissabte, dia 8 de juny de 2019, a l’Àgora de la Neàpolis, el Poetes per la República realitzarant la Mostra de Poesia, Música, Arts i Cultura Popular, sota el el lema “1 d’octubre, ni presos ni exiliats: República

Poetes per la RepúblicaComunicat Poetes per la República

Com a poetes, músics i creadors d’art, tenim la necessitat i fins el deure, de denunciar una realitat que ens parla a diari colpidorament,  de com són de menystinguts els nostres drets individuals i col·lectius i com empresonen la dissidència i la llibertat d’expressió, més elemental.

Vam ser citats a votar el nostre projecte de País i ho férem, malgrat la violència que l’Estat ens va prodigar. 

Hem parlat, hem expressat allò que volem ser. Alguns dels nostres dirigents són a la presó més indigna que han pogut dissenyar, i d’altres a l’exili. Molts som investigats, espiats, sota una aparença de llibertat  condicional.

Així doncs, el col·lectiu Poetes per la República, després de diferents actuacions -a hores d’ara, hem participat a les trobades poèticomusicals prop d’un centenar d’intèrprets artístics entre poetes i músics- realitzades pel territori, a la Casa de Cultura de Girona, a Arts Santa Mònica, al convent dels Caputxins de Sarrià a Barcelona, al Centre de Lectura de Reus i també a l’interior de les presons del Puig de les Basses i Els Lledoners i aquest que presentem a l’Àgora Grega d’Empúries, entre d’altres actes, on hem dut l’escalf i la paraula als nostres representants polítics i líders socials, ens refermem en la determinació de mantenir-nos fidels al mandat democràtic triat pel nostre poble i hem determinat d’oferir i dur per tot el territori la poesia i la música.

Recordatori:

Hi ha confirmada l’assistència de diferents representants de la societat civil del País i de l‘àmbit de la cultura.

Nom: MOSTRA DE POESIA, MÚSICA, ARTS I CULTURA POPULAR “NI PRESOS NI EXILIATS: REPÚBLICA”

Organitza: Poetes per la República

Data i hora: 8 de juny de 2019 a partir de 2/4 de 6 de la tarda

Lloc: Àgora grega de la Ciutat d’Empúries

Adreça: Carrer Puig i Cadafalch s/n 17130  l’Escala (Ruïnes d’Empúries) Alt Empordà