La Policia Local de Roses ja disposa d’armilles antibales del més alt nivell de protecció

Armilles antibales de la Policia Local de Roses

Les noves armilles antibales de la Policia Local de Roses són del més alt nivell de protecció

En total són 42 armilles antibales de dotació personal per a cada agent de la Policia Local

Armilles antibales de la Policia Local de Roses
Les noves armilles antibales de la Policia Local de Roses són del més alt nivell de protecció

L’Estat espanyol ha estat en el nivell 4 sobre 5 d’alerta terrorista durant l’estiu. Això és una realitat.
La Policia Local de Roses disposava d’algunes armilles antibales per compartir entre tots els agents. Això era una realitat, perquè ara ja no ho és, perquè ara tots els policies del cos municipal de seguretat disposen d’una armilla antibales de dotació personal, és a dir, cadascú en té una a la seva mida.

L’alerta terrorista en la que no només Espanya, sinó gairebé tot el món “i en la que estem permanentment avui dia” ha estat un del motius pels quals l’Ajuntament de Roses hagi dotat d’aquestes armilles als agents de la Policia Local, ja que “els mateixos policies ens van requerir la possibilitat d’adquirir una armilla per cada un”, ha afirmat l’alcaldessa i responsable de Seguretat Ciutadana de Roses, Montse Mindan.

En total s’han adquirit  42 armilles d’un valor per unitat de 500 euros que suposa un cost total de 21.000 euros que “ja estaven previstos en el pressupostos i que era un dels compromisos amb els grups de l’oposició del PP i C’s, que van manifestar que era una de les inversions que calien fer en el Departament”, ha explicat Mindan, per remarcar que aquesta necessitat de protegir als agents de seguretat amb l’adquisició de les armilles també s’ha fet “perquè així ho vam creure nosaltres, que després d’haver escoltat a tothom i veient el panorama actual, vam decidir que era una de les partides importants dels pressupostos d’aquest any”.

Armilles molt sol·licitades pels cossos de seguretat

Les armilles antibales de les que farà ús la Policia Local de Roses garanteixen protecció tant en un enfrontament armat com amb arma blanca. Estan dissenyades per aturar impactes de bala de 9 i 22 mm, de la 355 Magnum, qualsevol tipus de ganivet i punxons. Unes armilles que “ha estat una sort que l’empresa ens ho hagin servit, ja que amb la problemàtica, no de Roses o Espanya, sinó mundial –referint-se a l’amenaça terrorista- hi ha molta petició del gènere amb el que es fabrica l’armilla i les  empreses s’han quedat sense”.

Les armilles antibales que les que disposa la Policia Local són del nivell més alt de protecció i que poden ser utilitzades interiorment, és a dir, per sota l’uniforme, com per l’exterior quan sigui necessari, revestida amb una funda amb el colors reflectants de seguretat (vegeu imatge).