Polítics locals?

Francesc Giner

Francesc GinerA finals del mes passat, Gent del Poble de Roses vàrem organitzar una xerrada per informar a tots el rosincs de unes actuacions que es volen fer a la costa catalana. Unes actuacions que amenacen molt directament a la nostre costa i de retruc a tots els interessos turístics i pesquers que el mar ens dóna. No us parlaré del contingut de les explicacions que els ponents Albert López (projecte Ninam) o en Llorenç Planagumà (geòleg del centre per la sostenibilitat territorial)) ens varen donar, però si que puc dir que l’interès que demostra l’equip de govern rosinc en temes com les prospeccions petrolieres a la nostre costa o “l’altre opinió” a la intervenció a cala Montjoi per part de l’equip Bulli Foundation, és nul.la.

Penso que si és parla de preservar el medi ambient, que si és parla del nocives que poden arribar a ser les prospeccions petrolieres en el nostre mar, que si tenim un geòleg qualificat que ens ve a donar explicacions sobre el que volen fer les multinacionals amb els nostres indrets, que no hi hagi cap polític local interessat en escoltar, em deixa una sensació de pena, de incredulitat i de desconfiança cap a una gent que, en teoria, ens ha de gestionar els nostres recursos i intentar millorar el que tenim.
Que no vingui ni el regidor de Medi Ambient de Roses a escoltar gent que parla del nostre entorn i de com pretenen maltractar el nostre mar i dels problemes turístics i de pesca que ens podem trobar en el futur, és de jutjat de guàrdia. Si no li interessa això hem pregunto que coi li deu interessar?.

Aquesta manca d’interès per rebatre la posició dels poders fàctics o dels grans poders econòmics, que són realment els que manen en aquesta societat, els que fan que estiguem actualment instal·lats en un autèntic atzucac ple d’angoixes, atur i desil·lusió, per més que ens vulguin vendre el contrari.

El que hem sap més greu de tot plegat, és que són els polítics locals els qui fan el joc a les grans empreses en comptes de ser els seus principals esculls per arribar a aconseguir el que veritablement els importa, que no és res més que el poder econòmic. Els polítics locals han d’estar en contacte permanent amb la gent del poble, amb la gent de a peu, i son ells qui han d’expressar la voluntat del poble i no fer el joc als poderosos. Si volem un país nou i just , entenc que haurem de començar a canviar moltes coses i una d’elles ha de ésser canviar la submissió a la que ens tenen acostumats els nostres polítics per insubmissió.
Sé que serà difícil, però si no anem per aquest camí tot el que estem fent relacionat amb el procés sobiranista, de res haurà servit.

Francesc Giner Ballesta

Portaveu de Gent del Poble de Roses