Porfirio Fernández, culpable d’assassinat del banquer rosinc Rafael Mora

Culpable d'assassinat

Reconstrucció del crim el passat dia 15 d'abril

Demanen 23 anys de presó per l’assassí

Culpable d'assassinat
Reconstrucció del crim el passat dia 15 d’abril

El jurat popular ha declarat culpable d’assassinat Porfirio Fernández, l’home que va matar a cops de pistola a l’empleat de banca a La Caixa de Roses, Rafael Mora, al setembre del 2009.

Fernández també ha estat declarat culpable d’un delicte de tinença il·lícita d’armes ja que tenia llicència per tenir la pistola que va utilitzar per cometre el crim.

El veredicte del jurat popular, que va ser a Roses el passsat dia 15 per a la reconstrucció del crim, ha estat per unanimitat. Ha considerat sobradament demostrat que va ser un crim premeditat i que l’agressor va atacar la víctima per sorpresa quan es dirigia a l’aparcament de casa seva per agafar el cotxe i anar a la feina. Primer el va disparar i com que va fallar va colpejar al banquer fins acabar amb la seva vida.

El fiscal i les acusacions particulars han demanat la pena màxima per a Porfirio Fernández, 23 anys de presó, 20 per l’assassinat i 3 per tinença il·legal d’armes.

Les dues acusacions particulars exercides una per l’advocat Carles Monguilod i l’altre per Sebastián Ruiz, també han demanat l’imdemització dels fills de la víctima. Monguilod ha sol·licitat 270.000 euros i Ruiz 600.000 euros.

El cas ha quedat vist per a sentència, tot i que la defensa ja ha anunciat que la recorrerà davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, TSJC.