El port esportiu de Roses al Saló Nàutic Boot de Düsseldorf

Bandera Blava per al Port Esportiu de Roses
Vista zenital del Port Esportiu de Roses

El port esportiu de Roses hi és present en aquesta fira nàutica alemanya on es promou la guia audiovisual dels ports esportius de la Costa Brava

El port esportiu de Roses al Saló Nàutic Boot de Düsseldorf
Vista zenital del port esportiu de Roses

L’empresa pública Ports de la Generalitat participa amb l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (ACPET)  en un estand al Saló Nàutic Boot de Düsseldorf (Alemanya), que se celebra del  20 al  28 de gener de 2018.

La fira alemanya és el referent del sector nàutic i els esports aquàtics arreu del món. Aquest any hi participen uns 2.000 expositors i preveu rebre 300.000 visitants.
L’estand de Ports i l’ACPET va ser l’escenari per presentar ahir als responsables dels ports esportius, els operadors turístics i la premsa especialitzada la primera guia audiovisual dels ports esportius de la Costa Brava, entre d’ells, el de Roses.
Aquesta acció promocional, que va comptaramb el suport de l’Agència Catalana de Turisme, potenciarà l’entrada dels ports esportius i les  activitats que es fan a la destinació al mercat alemany i permetrà captar un nou perfil de turista per a la Costa Brava.

La guia audiovisual està composada per dinou vídeos de marines i ports esportius de la Costa Brava i ha estat promoguda per l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (ACPET) i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, amb la col·laboració del prestigiós Club Automobilístic Alemany (ADAC), que s’encarregarà de fer-ne la promoció al mercat alemany des de la secció de ports del seu web.

El sector nàutic, un gran actiu per a Catalunya

Catalunya té 780 quilòmetres de costa, 47 ports i 33.000 amarradors esportiu. La rellevància del sector nàutic-esportiu en el seu conjunt ha portat a un impuls institucional per promoure aquesta indústria en els principals fòrums, en col·laboració amb l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (ACPET). L’objectiu és crear línies estratègiques per impulsar el sector nàutic de tots els ports esportius catalans i des de totes les vessants.

El gerent de ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, va explicar l’impuls que dóna l’Administració portuària als diferents sectors que operen en els ports amb accions de promoció com aquesta, ja que “potenciar activitats com la nàutica és una de les nostres línies estratègiques de futur”, afegint que “la recerca de sinergies amb els diferents sectors portuaris ha de crear dinamisme econòmic al territori”.

Per segon any consecutiu, Ports de la Generalitat participa amb l’ACPET i altres organismes i empreses del sector per continuar impulsant el sector nàutic de Catalunya arreu del món.