El port de Roses preveu una temporada històrica de creuers

Presentació de la temporada de creuers

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha assistit a la presentació de la temporada de creuers de la Costa Brava, que s'ha portat a terme a Palamós

Roses amb 9.500 passatgers i 13 escales preveu multiplicar per tres les escales i per quatre els passatgers, i compta amb l’estrena de les companyies Crystal i Oceania

Presentació de la temporada de creuers
L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha assistit a la presentació de la nova temporada de creuers de la Costa Brava, que s’ha portat a terme a Palamós

El port de Roses preveu rebre 9.500 passatgers i 13 escales, multiplicant per quatre el nombre de passatgers i multiplicant per tres les escales, respecte a l’any passat. Unes xifres amb què la instal·lació portuària preveu assolir una temporada històrica, batent rècords d’escales i passatgers i posicionant-se en el sector .

La temporada de creuers de Roses començarà el diumenge, 6 de maig, amb l’escala del creuer Saga Pearl II, i finalitzarà el 24 d’octubre amb el Serenissima,  i tindrà una durada de sis mesos. El mes d’octubre serà el de major afluència de creuers amb quatre escales, seguit de juliol i setembre amb tres cadascun.

Destaca l’estrena de les dues companyies nord-americanes de luxe Crystal Cruises i Oceania Cruises. La Crystal farà una escala amb el Crystal Serenity i Oceania visitarà les aigües de l’Alt Empordà amb els vaixells Sirena i Riviera, amb una escala cadascun. La companyia britànica Marella Cruises farà quatre escales amb el creuer Marella Spirit, amb una mitjana de 1.200 passatgers per creuer.

Les línies de creuers que visitaran Roses són majoritàriament de luxe i premium i copen un 57%. Aquest percentatge té una conseqüència directa amb l’arribada de turisme d’alt poder adquisitiu a la Costa Brava.

Les companyies de luxe que visitaran Roses sumen un 60% i les navilieres de creuers estàndard un 40%.

Unes xifres que el secretari d’Infraestructures i Mobilitat i president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, acompanyat de l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, la vicepresidenta del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Marta Felip, el president de la Cambra de Comerç de Palamós, Xavier Ribera, i el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, entre d’altres autoritats, ha desvetllat aquest matí, durant la presentació de la nova temporada de creuers 2018, que s’ha portat a terme a Palamós i que preveu assolir uns resultats històrics als dos ports de la Costa Brava.

Promoció

L’exitosa temporada 2018 de creuers s’ha aconseguit amb la fidelitat de les companyies per la Costa Brava i les noves línies de creuer. Destaca la tasca de promoció dels ports de Palamós i Roses i la seva destinació als fòrums més importants internacionals i estatals sota la marca Costa Brava Cruise Ports.

Dins d’aquesta promoció, els dos ports i la destinació participaran del 5 al 8 de març a la fira més important del món en el sector de creuers, Seatrade Cruise Global, a Florida (Estats Units) i a la fira europea Seatrade Med que se celebrarà al setembre a Lisboa (Portugal). Formen part de Costa Brava Cruise Ports les administracions i organismes següents: Ports de la Generalitat, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, els ajuntaments de Palamós i Roses i les cambres de comerç de Palamós i Girona.