El Port de la Selva acollirà el final de la prova més dura i extrema del món, la competició “X-Pyr”

La platja de El Port de la Selva veurà ‘caure’ del cel als millors muntanyistes-parapentistes del món

El Port de la Selva serà el final de la “X-Pyr”
La platja de la Ribera és el final de la “X-Pyr”, la competició més extrema i dura del món de la disciplina “Parapent-Muntanyisme”

El cap de setmana del 23 i 24 de juliol està prevista l’arribada de la competició “X-Pyr” a la platja de El Port de la Selva, després de creuar els Pirineus de costa a costa volant en parapent i corrent. Es tracta de la competició més extrema i dura del món de la disciplina “Parapent-Muntanyisme”.

Els participants van sortir de la platja d’Hondarrabia, al País Basc, el passat 17 de juliol i s’estima que el primer en arribar ho farà cap al dia 21 de juliol al municipi altempordanés, on està situat el final de la competició, esperant que entre dos i tres dies després, es a dir, el cap de setmana vinent, arribi el gruix dels participants.

Les normes de la competició són tan senzilles com dures. Així, s’estableix que per cobrir el trajecte costa-a-costa només podran córrer o volar en parapent (sense motor), utilitzant els vents i les corrents tèrmiques ascendents com a propulsor.
És normal que volin a més de 3.000 metres d’alçada i, si tenen un bon dia, poden superar els 200 km de distància en un sol vol. Per seguretat, tots els participants descansen de nit i no està permès avançar entre les 22:30 i les 05:30 del matí.
Un sistema de geolocalització per satèl·lit permet al gran públic seguir als concursants en temps real.

Estan previstos vols de demostració des de Sant Pere de Rodes fins a la platja de la Ribera de El Port de la Selva durant tot el cap de setmana. Seran dues jornades on aficionats i el gran públic es donaran cita a la sorra de la platja per veure’ls arribar i compartir l’emoció d’haver completat aquesta gran fita.

Exit mobile version