Ports de la Generalitat porta a terme el dragatge de la bocana de Santa Margarida

Dragatge de la Bocana de Santa Margarida

Dragatge de la sorra de la bocana de Santa Margarida

La poca fondària de la bocana a causa de l’acumulació de sorra feia necessària aquesta actuació de dragatge de la bocana de Santa Margarida

Dragatge de la Bocana de Santa Margarida
Dragatge de la sorra de la bocana de Santa Margarida

Des de dimecres passat l’empresa SEMAC, Servicios Marítimos i Costeros’, està portant a terme el dragat de la bocana de Santa Margarida, “una petició reiterada perquè havien vaixells, que depenen del seu calat, quedaven enganxats a causa de la poca fondària que hi ha actualment per l’acumulació de sorra”, ha afirmat l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan.

Dragatge de la Bocana de Santa Margarida
El responsable de l’actuació, Dani Segura, supervisant el dragatge

Així, Ports de la Generalitat, que és la que té la competència sobre la marina de Santa Margarida, es qui està portant a terme aquesta actuació de dragatge, a través d’un vaixell de SEMAC. Uns treballs que consisteixen en treure la sorra del fons de la bocana i amuntonar-la a la platja. Molta d’aquesta sorra surt de color negre “a causa del microorganismes i bactèries que es van acumulant, i es deixa a la platja perquè es vagi netejant sola”, va afirmar Mindan.

Dragatge de la Bocana de Santa Margarida
El vaixell de SEMAC amb el que es bombeja la sorra cap a la superficie

Unes paraules ratificades pel responsable del dragatge, Dani Segura, “amb uns dies amb la humitat i la pluja s’anirà netejant tota sola i serà apte, de nou, per als banyistes”.

Està previst que després de Setmana Santa, “perquè amb l’arribada de turistes durant aquesta època no volem que els camions i demés vehicles pesats estiguin treballen a les platges”, va dir Mindan, tota la sorra s’anirà repartint per diferents punts del litoral rosinc, com la platja del Rastrell o la de davant de l’Ajuntament.