Ports de la Generalitat dotarà el port de Roses de 119 lluminàries amb tecnologia LED

Bandera Blava per al Port Esportiu de Roses

Vista zenital del Port Esportiu de Roses

Projecte que compren la dotació als vuit port gironins, Llançà, el Port de la Selva, Roses, l’Escala, l’Estartit, Palamós, Sant Feliu de Guíxols i Blanes, d’un total de 657 lluminàries amb aquesta tecnologia, que suposarà un estalvi del 50% en el consum energètic

119 luminàries LED al port de Roses
Port de Roses

Ports de la Generalitat ha adjudicat el subministrament i la instal·lació de 657 llumeneres amb tecnologia LED als vuit ports de la Zona Portuària Nord, un projecte que va sortir a licitació el mes de juliol passat. La tecnologia LED és més respectuosa amb el medi ambient i optimitza els recursos dels recintes portuaris. La dotació d’aquests equipaments tindrà un cost de 392.000 euros i un termini d’execució de tres mesos, la instal·lació s’iniciarà el mes de desembre.

L’enllumenat és un servei bàsic per als ports que millora la seguretat i fa possible l’ús dels espais portuaris a la nit. Amb els nous punts de llum es vol substituir tot l’enllumenat exterior de la zona de servei de Ports per prestar uns serveis més eficients als usuaris i als ciutadans dins d’un entorn més sostenible.

Estalvi energètic del 50%

El nou sistema permet un 50% d’estalvi energètic i incrementa la vida útil de les làmpades. Alhora, permet la telegestió adequant la il·luminació a les necessitats en cada moment i lloc. Disminueix les despeses de manteniment i minimitza la contaminació lumínica. Aquests punts de llum substituiran les llumeneres convencionals de làmpades de descàrrega, que actualment es troben en aquests recintes portuaris.

657 llumeneres a vuit ports gironins

Els nous equipaments s’instal·laran als ports de Llançà (Alt Empordà), el Port de la Selva (Alt Empordà), Roses (Alt Empordà), l’Escala (Alt Empordà). l’Estartit (Baix Empordà), Palamós (Baix Empordà), Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) i Blanes (la Selva). En total els vuit ports es dotaran de 657 llumeneres que es distribuiran de la manera següent:

Roses: (119 punts de llum), a col·locar als molls de la dàrsena pesquera; el moll de ponent; i el moll de Ribera.

Llançà: (48 lluminàries), a instal·lar al dic de recer; el vial d’entrada al port; el vial d’entrada a l’aparcament; i la façana de la llotja. 

El Port de la Selva: (64 llumeneres), a ubicar a l’aparcament de la zona Punta de Trenc; al moll comercial i la Punta de Trenc; l’edifici del guardamolls; l’accés al moll de la Timba; i l’entorn de la llotja de pescadors.

L’Escala: (112 llumeneres), a instal·lar al moll de les passarel·les; les torres del Club Nàutic; la placeta i la zona d’aparcament; i els accessos al port.

L’Estartit: (15 lluminàries), a ubicar en l’aparcament del moll central; i l’entorn de l’oficina del guardamolls.

Palamós: (172 punts de llum), a col·locar als accessos i vial del port; el sector pesquer: la llotja, les casetes de pescadors i la zona de la Catifa; l’entorn al Museu de la Pesca; el moll comercial; el dic de recer; i la zona de magatzems i naus.

Sant Feliu de Guíxols: (45 lluminàries), a instal·lar al moll de pescadors; la façana de la llotja; la zona d’aparcament i l’esplanada; i el carrer Colon. 

Blanes: (82 llumeneres), a ubicar a la dàrsena pesquera; la zona d’aparcament de pesca; i el vial d’entrada al port.