Ports de la Generalitat inicia les obres de millora de tres molls pesquers al port del Port de la Selva

Ports de la Generalitat
El port del Port de la Selva

L’actuació consisteix en el reforç de tres molls pesquers i la dotació de noves xarxes de serveis, mentrestant les embarcacions de pesca es traslladaran al moll Gros

Ports de la Generalitat
El port del Port de la Selva

Ports de la Generalitat ha iniciat aquest passat dimarts les obres de reforç del moll d’en Balleu, el moll Tester i el moll de la Timba al port del Port de la Selva (Alt Empordà) per donar més capacitat de càrrega i millors condicions d’amarratge i servei a les embarcacions pesqueres de la instal·lació portuària. El projecte, inclòs en el Pla d’inversions 2014-2017 de l’empresa pública, té un import de 245.000 euros i un termini d’execució de quatre mesos.

Els tres molls formen una gran esplanada en la qual hi conviuen la llotja de peix, la zona d’estesa de les xarxes de pesca, una bossa d’aparcament i vials de trànsit que connecten el port amb la vila. Mentre durin les obres, les embarcacions pesqueres es traslladaran temporalment al moll Gros perquè puguin continuar desenvolupant la seva activitat.

Millorar l’operativa del sector pesquer

Els molls d’en Balleu, Tester i la Timba són infraestructures on s’amarren les embarcacions d’arrossegament, palangre i tresmall que conformen la flota pesquera d’aquest port. Les obres de reforma que s’estan portant a terme en aquests tres molls permetran millorar l’operativa del sector pesquer.

Aquests molls també es dotaran d’una nova canalització pels serveis d’aigua potable. A més, la superfície dels molls s’adequarà i es reposarà part del paviment.