Inici Actualitat Ports licita la instal·lació de 657 lluminàries amb tecnologia LED al port...

Ports licita la instal·lació de 657 lluminàries amb tecnologia LED al port de Roses i 7 ports gironins més

El Port de Roses

Els ports de Roses, Llançà, el Port de la Selva, l’Escala, l’Estartit, Palamós, Sant Feliu de Guíxols i Blanes es dotaran de lluminàries amb tecnologia LED, amb un estalvi del 50% en el consum energètic

El port de Roses

Ports de la Generalitat ha tret a licitació el subministrament i la instal·lació de  657 llumeneres amb  tecnologia LED en els vuit ports de la costa gironina que formen la Zona Portuària Nord. La tecnologia LED és més respectuosa amb el medi ambient i optimitza els recursos dels recintes portuaris. La dotació d’aquests equipaments s’ha licitat per un pressupost de 460.229 euros i un termini d’execució de tres mesos amb l’objectiu que estiguin instal·lades totes les lluminàries a finals d’any.  El president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, ha valorat aquesta actuació assenyalant que “invertim per transformar els ports catalans en entorns sostenibles i atractius per als seus usuaris i per a la generació de noves inversions que creïn nous llocs de treball”.

L’enllumenat és un servei bàsic per als ports que millora la seguretat i fa possible l’ús dels espais portuaris a la nit. Amb els nous punts de llum es vol substituir tot l’enllumenat exterior de la zona de servei de Ports per prestar uns serveis més eficients als usuaris i als ciutadans dins d’un entorn més sostenible. Així, les noves làmpades amb tecnologia LED s’instal·laran en els vuit ports gestionats per l’Administració portuària a la costa gironina que són: Roses (Alt Empordà), Llançà (Alt Empordà), Port de la Selva (Alt Empordà), l’Escala (Alt Empordà). L’Estartit (Baix Empordà), Palamós (Baix Empordà), Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) i Blanes (La Selva).

L’actuació s’emmarca en la política de millora contínua en matèria de sostenibilitat i qualitat que l’Administració portuària du a terme en les instal·lacions portuàries. En aquest sentit, Ricard Font ha dit que “Posem les tecnologies als servei de ports més sostenibles i menys contaminants”. A més, Font referint-se al canvi climàtic ha afegit: “no hi ha mesura modesta contra el canvi climàtic, hi han mesures locals al servei d’una voluntat global”.

Disminueix les despeses de manteniment

El nou sistema permet un 50% d’estalvi energètic, incrementa la vida útil de les làmpades, permet la telegestió adequant la il·luminació a les necessitats en cada moment i lloc, disminueix les despeses de manteniment i minimitza la contaminació lumínica. Aquests punts de llum substituiran les llumeneres convencionals de làmpades de descàrrega, que actualment es troben en aquests recintes portuaris.

Les vuit instal·lacions portuàries de la Zona Portuària Nord es dotaran d’un total de 657 llumeneres de darrera generació que incorporen els últims avenços en tecnologia LED. Aquests nous projectors es distribuiran de la manera següent:

Roses, 119 punts de llum, que aniran als molls de la dàrsena pesquera; el moll de ponent i el moll de Ribera.

Llança, 48 lluminàries, que s’han d’instal·lar al dic de recer;  el vial d’entrada al port; el vial d’entrada a l’aparcament; i  la façana  de la llotja. 

Port de la Selva, 64 llumeneres, a ubicar a l’aparcament de la zona Punta de Trenc; al moll comercial i la Punta de Trenc; edifici guardamolls, accés al moll de la Timba;  i a l’entorn de la llotja de pescadors.

L’Escala, 112 punts de llum, que s’han de col·locar al moll de les passarel·les; torres Club Nàutic; placeta i zona d’aparcament;  i accessos al port.

L’Estartit, 15 lluminàries, que s’han d’instal·lar a l’aparcament del moll central i a l’entorn de l’oficina del guardamolls.

Palamós,172 punts de llum, que s’han de col·locar als accessos i vial del port; el sector pesquer: la llotja, les casetes de pescadors i la zona de la Catifa; l’entorn al Museu de la Pesca; el moll comercial; el dic de recer; i la zona de magatzems i naus.

Sant Feliu de Guíxols, 45 lluminàries que s’han d’instal·lar al moll de pescadors; la façana de la llotja; la zona d’aparcament i l’esplanada; i el carrer Colon. 

Blanes, 82 llumeneres, a ubicar a la dàrsena pesquera, la zona d’aparcament de pesca i el vial d’entrada al port.

Exit mobile version