Els ports de Roses i Palamós clouen una temporada de creuers excel•lent amb 46 escales i més de 45.000 passatgers

Temporada de creuers excel·lent

El creuer Seabourn Odyssey fondejat a la badia de Roses

Roses amb 2.400 passatgers i 4 escales, dobla amb escreix el nombre de passatgers respecte a la temporada passada

Temporada de creuers excel·lent
El creuer Seabourn Odyssey fondejat a la badia de Roses aquest estiu

El port de Roses ha tancat la temporada, que ha anat d’abril a juliol, amb 4 escales i 2.400 passatgers. Comparativament ha rebut una escala menys i ha doblat amb escreix el miler de passatgers de la temporada passada. L’impacte econòmic d’aquests creuers ha suposat 200.000 euros en el territori.
La instal·lació portuària de Roses ha rebut dues escales inaugurals. D’una banda, el creuer de luxe Seabourn Odyssey de la companyia nord-americana Seabourn Cruise Line que feia dues temporades que no visitava l’Alt Empordà. Per l’altra, el creuer de categoria estàndard Tui Discovery que ha suposat la incorporació de creuers de major capacitat al port rosinc i que ha suposat l’arribada d’un perfil de creuerista britànic.

La fidelització de la companyia de luxe Seadream Yacht Club que amb el creuer Seadream I repeteix per segon any consecutiu.

Pel que fa al port d Palamós, destacar que va tancar ahir una temporada de creuers històrica amb 42 escales i 42.800 passatgers, batent rècords en escales i  passatgers. Comparativament han arribat deu escales més que l’any passat amb un increment del 31%,  i 18.000 passatgers més amb un augment del 74% respecte a la temporada anterior. Amb aquestes xifres Palamós supera per primer cop el llindar de quaranta escales i assoleix també per primera vegada més de 42.000 passatgers.

Així mateix, l’impacte econòmic de l’activitat de creuers al port de Palamós ha estat de 3,4 milions d’euros. Aquests resultats excel·lents consoliden el lideratge del port en l’activitat creuerística, reforcen el paper de la destinació Costa Brava, ajuden a dinamitzar el turisme a la demarcació gironina i impulsen econòmicament el territori.

La temporada de creuers 2017 es va iniciar el 27 d’abril i va finalitzar ahir, 2 de novembre. Els mesos amb major afluència de creuers han estat setembre amb 10 escales, el juliol amb 8 escales, l’octubre amb 7 escales i el mes de maig amb 6. Destaca l’afluència de turistes de creuer en temporada baixa.

El creuer Azamara Quest va se el que va cloure ahir l’excel·lent  temporada de creuers 2017 del port de Palamós. El vaixell va arribar a les 13.00 hores procedent del port italià d’Ajaccio i va salpar a les 23 hores cap al port de Barcelona. El creuer porta a bord 645 passatgers majoritàriament nord-americans i britànics.