Inici Actualitat Es posa en valor les donacions a l’Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries per...

Es posa en valor les donacions a l’Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries per commemorar els seus 20 anys d’existència

Per la Festa Major de Castelló d’Empúries celebra el 20è aniversari de l’Ecomuseu-Farinera amb una mostra especial

Aquest any, l’Ecomuseu-Farinera celebra els 20 anys de la seva existència. Per aquest motiu, en plena Festa Major de Sant Llorenç, l’Ajuntament de Castelló d’Empúries inaugurarà una nova exposició que vol posar en valor les donacions que ens han fet al llarg d’aquests anys de trajectòria del museu.

Amb aquesta mostra, a més de commemorar els 20 anys de la creació del museu, es vol fer un agraïment a tots aquests donants. Les donacions que el museu ha rebut són de gran importància per la millora de les seves col·leccions. Durant aquest 20 anys un total de 29 donants han lliurat un total de 51 objectes i 56 documents. Entre aquests se’n ha fet una selecció de 20 que són una mostra representativa de la diversitat de donacions rebudes. S’hi podrà veure des del primer objecte donat, una serra de ballesta, fins a la darrera, un quadre de la darrera exposició artística que hi ha hagut al museu.

Per tal de realitzar la mostra, s’han fet treballs de restauració i consolidació de 9 d’aquests objectes. I també s’ha fet una nova recerca documental per tal d’ampliar-ne la informació; així una recerca fotogràfica vinculada a aquests objectes, sobre les persones que varen fer ús de l’objecte o bé el seu espai d’ús com és el cas de les eines agrícoles emprades en diversos cortals de Castelló d’Empúries: cortal Bellesguard, cortal Fages…

La mostra que s’inaugurarà demà dimecres, 9 d’agost, a les 20 hores, es podrà veure de forma gratuïta fins l’1 d’octubre de 2017. I compta amb el suport de la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Exit mobile version