‘Posem-li pebrots al càncer’ recapta 69.328 euros per donar suport i atenció als malalts oncològics

'Posem-li pebrots al Càncer'

Voluntaris de la Fundació Roses contra el Càncer que van participar a la campanya 'Posem-li pebrots al Càncer' al supermercat Condis de la Vila

La campanya, celebrada els dies 6 i 7 de febrer, ha estat un gran èxit en termes de participació i recaptació, amb la venda de 46.219 bosses de pebrots solidaris, de les quals 602 s’han venut a Roses amb el preu simbòlic d’1,5 euros

'Posem-li pebrots al Càncer'
Voluntaris de la Fundació Roses contra el Càncer que van participar a la campanya ‘Posem-li pebrots al Càncer’ al supermercat Condis de la Vila

La campanya solidària ‘Posem-li pebrots al càncer’, celebrada els passats dies 6 i 7 de febrer, va aconseguir recaptar 69.328 euros, destinats a donar suport i atenció als malalts oncològics. Aquesta iniciativa, impulsada per  la Federació Catalana d’Enitats Contra el Càncer, FECEC – Junts contra el càncer, i Condis Supermercats va tenir com a objectiu fomentar la solidaritat amb les persones que pateixen la malaltia i difondre la tasca d’acompanyament que realitzen les entitats de la FECEC.

Durant els dies 6 i 7 de febrer més de 500 voluntaris van demanar la col·laboració dels clients en els més de 335 establiments Condis de Catalunya en els quals es va desenvolupar la campanya, entre d’ells el Condis de Roses, que gràcies als voluntaris de la Fundació Roses Contra el Càncer es van vendre 602 bosses, que va significar una recaptació de 1.040,40 euros.

Així un total de 46.219 bosses de pebrots solidaris van ser adquiries pels clients en el més de 335 establiments Condis de Catalunya, així com en el supermercat d’Internet Condisline. L’excel·lent resposta obtinguda per part de la ciutadania, i que ha permès concloure amb un gran èxit la campanya, no hauria estat possible sense la tasca fonamental dels més de 500 voluntaris i els equips dels punts de venda que van oferir la bossa de dos pebrots, un de verd i un de vermell, a canvi del preu simbòlic d’1,5 euros.

El voluntariat que va col·laborar prové de les pròpies entitats, així com d’una important crida a la que es van afegit diferents ajuntaments, hospitals, institucions i empreses com ara ‘La Caixa’, DKV, Esteve, MRW, BBVA, Santander, Nestlé, Danone, HP, entre d’altres. En paral·lel, també Condis va fomentar el voluntariat entre el seu personal i col·laboradors de la seu central i les botigues. Així mateix, cal destacar la solidaritat del proveïdor dels pebrots, “Delicias, marca de verdures de qualitat” i de TMB i TRAM, que van difondre la campanya en dates prèvies.

La campanya va tenir també un importat seguiment a les xarxes socials, on els ciutadans van fer arribar les seves fotografies amb la bossa de pebrots, tant al Facebook com al Twitter de la FECEC i de Condis.

La campanya solidària va comptar amb uns padrins excepcionals: el doctor Manel Esteller, l’actriu Montserrat Carulla, el meteoròleg Francesc Mauri, la cuinera i escriptora Ada Parellada i les jugadores de waterpolo del Club Natació Sabadell.

Condis Supermercats

Condis, amb més de 50 anys d’història, és una de les empreses capdavanteres del sector dels supermercats urbans a Catalunya, amb un àmbit d’actuació que també arriba a la Comunitat de Madrid i Zona Centre. La seva xarxa de 424 establiments, que sumen una superfície de venda superior als 190.000 m2, inclou tant botigues pròpies com franquiciades, apartat en el qual Condis és una de les companyies que lidera el rànquing espanyol per volum de facturació.

En RSE, Condis porta a terme una actuació proactiva i integrada dins el seu core business, on destaquen diverses accions en els àmbits corporatiu, laboral, mediambiental i social. En aquest sentit Condis desenvolupa projectes de gestió Corporativa i de Bon Govern, de cohesió i desenvolupament intern, de sostenibilitat mediambiental i de responsabilitat envers la Societat.

FECEC

La Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC-Junts contra el càncer) és una entitat de segon nivell que agrupa les principals organitzacions que treballen per millorar la qualitat de vida dels pacients oncològics i les seves famílies. Es va constituir l’any 2001 amb la vocació d’integrar esforços en la lluita contra les malalties oncològiques a Catalunya. La Federació és cens informatiu i dóna servei a les entitats federades, alhora que fomenta el voluntariat en l’àmbit oncològic i desenvolupa programes en les àrees de divulgació i prevenció i recerca psicosocial.

Formen part de la FECEC les següents organitzacions: AFANOC, ACO (Associació Catalana d’Ostomitzats), Associació Fènix Solsonès, Fundación Josep Carreras, Fundació Enriqueta Villavecchia, Fundació Lliga Catalana d’Ajuda Oncològica, Oncolliga, Fundació Roses contra el càncer, Fundació Oncolliga Girona, Grup Àgata, Onco Cardedeu, Oncolliga Lleida, Lliga contra el càncer de Tarragona, Vilassar de Dalt contra el càncer i Osona contra el càncer.