Fira de la Rosa de Roses

Possibilitat de feina a joves de Roses entre 18 i 29 anys

El programa Fem Ocupació adreçat a joves d’entre 18 i 29 anys ofereix formació i feina durant 6 mesos

Programa Fem Ocupació“Sis mesos de formació i sis mesos amb un contracte laboral en una empresa de Roses és el que s’ofereix des de l’Ajuntament a joves de Roses que tinguin entre 18 i 29 anys i que no treballin ni estudiïn”, ha manifestat el regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens.

Un servei que ofereix l’Ajuntament de Roses gràcies al programa Fem Ocupació, adreçat a joves de 18 a 29 anys amb estudis de graduat d’ESO, Batxiller o Cicles Formatius de Grau Mig. El programa, emmarcat en el conveni de col·laboració que l’Ajuntament de Roses té amb el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, ofereix 20 places laborals a joves de tota la comarca per treballar i formar-se durant un període de 6 mesos. Cinc places adjudicades a Figueres, cinc més a Castelló d’Empúries, la mateixa quantitat que adjudicarà el Consell Comarcal, i les 5 últimes a Roses.

Fem Ocupació s’emmarca dins el programa de Garantia Juvenil, “un projecte europeu per combatre l’atur juvenil, i a partir del qual els joves, un cop inscrits al programa, poden accedir a diferents programes de formació i projectes laborals”, ha afirmat Llorens.
Per aquest motiu, el regidor de Promoció Econòmica ha destacat que “els interessats en apuntar-se al programa “Fem Ocupació”, han d’inscriure’s primer al programa de Garantia Juvenil anant al CAR Jove”.

Els joves que hi participin en el programa Fem Ocupació tindran la possibilitat de treballar durant 6 mesos amb una modalitat de tipus dual que dedicarà entre 90 i 150 hores del total del contracte a la formació, mentre que la resta del temps es destinarà a les tasques del lloc de treball assignat.

Ajut del SOC a les empreses que contractin

Les empreses que hi participin en aquest programa amb la contractació de joves comptaran amb un ajut a la contractació facilitada pel SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) de 3.891,60 € per a tot el període en cas de supòsit de jornada completa, o amb la possibilitat d’oferir una jornada reduïda, en funció de les necessitats de cada empresa. Els perfils laborals suggerits són el d’ajudant de Departament Comercial i auxiliar d’informació turística.

Pel que fa a la formació, els joves rebran continguts de màrqueting digital i publicitat, ofimàtica, atenció al client, etc, adaptant-la així a les necessitats de l’empresa.

Els interessats a participar en aquest programa poden contactar amb l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses, ubicada al carrer Madrid, nº1, trucant al telèfon 972 152 521 o enviant un email a promocioeconomica@roses.cat

Podeu consultar les principals característiques i requisits de la campanya en aquest document.