Mes de paraules

És possible compaginar la lactància materna amb la feina

Associació Dona Dóna Alt Empordà
Un moment de la xerrada sobre la lactància materna que es va portar a terme a l'Hospital de Figueres organitzada

L’Associació Dona Dóna Alt Empordà va celebrar una xerrada per explicar que, malgrat la curta baixa per maternitat, és possible mantenir la lactància un cop es torna a la feina

Associació Dona Dóna Alt Empordà
Un moment de la xerrada sobre la lactància materna que es va portar a terme a l’Hospital de Figueres organitzada

L’associació Dona Dóna Alt Empordà explica les claus per tornar a la feina després del permís de maternitat i seguir amb la lactància a l’Hospital de Figueres. Una xerrada que aquest dimarts a la tarda ha aplegat un gran nombre de mares i d’embarassades a la sala d’actes en una activitat organitzada per Dona Dóna amb la Fundació Salut Empordà.

La incorporació a la feina de la dona després de les 16 setmanes de permís per la baixa de maternitat és un tema que preocupa a les dones, com va quedar reflectit a la xerrada feta ahir a l’Hospital de Figueres per l’associació Dona Dóna Alt Empordà amb la col·laboració de  la Fundació Salut Empordà. amb l’assistència d’un gran nombre de mares i embarassades.

Concretament, la preocupació s’origina per si les dones poden mantenir la lactància materna

Així, a la xerrada, amb l’assistència d’un gran nombre de mares i embarassades, es van explicar les claus per poder continuar amb la lactància un cop es comença a treballar. Al llarg de la conferència membre de Dona Dóna van afirmar  que “tot i que és difícil mantenir la lactància quan la mare s’ha de separar del nadó amb tant sols 4 mesos per anar treballar, és possible i es pot aconseguir”.

I les claus per compaginar lactància i la feina és una bona organització, i per aquest motiu de des de l’entitat van oferir un pla personalitzat per cada mare, tenir el suport de l’entorn familiar i en alguna ocasió un bon tirallet.

Aquesta preocupació per la incorporació al mercat laboral sovint bé per la voluntat de poder duu a terme, tal com recomana la OMS, una lactància materna exclusiva durant sis mesos, que xoca amb un permís de maternitat que el nostre país és de tant sols 16 setmanes, uns quatre mesos. Amb una baixa de maternitat que s’ajustés a aquests 6 mesos milloraria la lactància materna, ja que quan la mare tornés a la feina el nadó ja podria començar amb l’alimentació complementaria i seguir amb el pit, si la mare ho desitja, quan ella acaba la seva jornada. Per això, durant la xerrada també es va reivindicar una baixa de maternitat més digne, perquè tot i que és possible seguir alletant amb l’actual permís, caldria un canvi que ajudés a que les dones deixin de tenir dificultats a la feina quan es converteixen en mares.

La trobada a la sala d’actes de l’hospital de Figueres també es va aprofitar per compartir dubtes i experiències amb les mares i famílies assistents.