Fira de la Rosa de Roses

“Possiblement una de les millors programacions dels darrers anys de la Festa Major de Roses”

Festa Major de Roses
L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el regidor de Festes, Juan M. Fernández, donant l'ok per encetar aquest diumenge la Festa Major

La Festa Major de Roses arriba amb un intens programa de més de 40 activitats molt diverses durant 8 die pensades per a totes les edats

Festa Major de Roses
L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el regidor de Festes, Juan M. Fernández, donant l’OK per encetar aquest diumenge la Festa Major

“Content” s’ha mostrat el regidor de Festes de l’Ajuntament de Roses, Juan M. Fernández, quan ha presentat, juntament amb l’alcaldessa, Montse Mindan, programació de la Festa Major que s’enceta aquest diumenge, dia 10 d’agost. Un estat d’ànim provocat perquè “hem aconseguit un programa, que sinó és el millor dels darrers anys, poc li falta”, ha afirmat Fernández, el qual, davant la pregunta sobre què li faltaria per ser el millor programa dels últims temps, ha assegurat “poder disposar de 250.000 euros enlloc dels 135.000 que hem utilitzat enguany, per poder portar, entre d’altres coses, un cantant o grup musical de referència a nivell mundial, per exemple”.

Un estalvi de 7.500 euros respecte al 2013 sense baixar la qualitat de la programació

135.000 euros és el cost de la Festa Major de Roses 2014, quantitat que suposa un estalvi de 7.500 respecte a l’any passat “sense deixar de fer res i mantenint la qualitat de les contractacions, i que des de l’any 2011, quan la festa va suposar una despesa de 184.000 € hem anat baixant progressivament la xifra fins la quantitat actual”, ha destacat Mindan.

La Festa Major de Roses arriba amb un intens programa d’activitats molt diverses, pensades per a totes les edats “i en el que compaginem aquelles dirigides al jovent amb les més típiques i tradicionals de la nostra festa”, ha afirmat l’alcaldessa, com balls populars, competicions esportives, concerts, espectacles infantils i cercaviles, entre d’altres, que se succeiran pels carrers i places de la Vila des de aquest proper diumenge, dia 10, fins al 17 d’agost.

Els concerts de barraques

Festa Major de Roses 2014L’espai del recinte firal instal·lat a l’antic càmping Bahía, amb atraccions i les barraques impulsades per les colles de Carnaval, esdevindrà serà, un altre any, el centre neuràlgic i l’escenari dels concerts de fires, amb l’actuació de artistes i grups musicals de referència en el panorama musical nacional.

La programació musical del recinte firal de Festa Major, que ha comptat amb la col·laboració dels propis ‘barraquers’ a l’hora d’aportar les actuacions dels dies 12 i 13 d’agost, aplega formacions de qualitat de diferents gèneres i estils i concentrarà els concerts de Hotel Cochambre (12 agost), Rumba Tramuntana (13 d’agost), Amix i Strombers (14 agost), Trece Días i Mago de Oz (15 d’agost) i Alberto del Puerto i Itaca Band (16 d’agost). Tots els concerts s’inicien a les 23 hores i són gratuïts.

Com a novetat, el divendres 15 d’agost tindrà lloc, a les 21,30 h, el I Concurs ‘Duel de Guitarres’, també al recinte firal.

Festes i Tradicions

En l’apartat de festes populars i tradicions, diverses activitats tornaran a envair els carrers de la població, com és el cas de les matinades i cercaviles de gegants, les audicions de sardanes, els castellers, els balls populars, la Festa de les Cucanyes, la missa internacional Oikoumene, el lliurament de la Dracma de Plata de Roses, les danses tradicionals, o l’espectacle de focs artificials de fi de festa (que enguany tornen a celebrar-se el diumenge 17, com a acte de cloenda de la Festa Major).

Competicions esportives que ja són històriquesL’apartat esportiu també tindrà una forta presència, amb la realització de tornejos que, per la seva extensa trajectòria, han assolit ja la categoria d’històrics. És el cas de la Travessia de natació al Port de Roses, que enguany arriba a la seva 78a edició, o el Trofeu de Petanca de Festa Major (38a edició).

Mini Travessia

Festa Major de Roses 2014Enguany, com a novetat, s’incorpora a les travessies de natació la Mini Travessia, Com a novetat, teix dia 16 d’agost, una vegada finalitzada la Travessia Local – Trofeu Enric Badosa, tindrà lloc la Mini Travessia, adreçada a tots els nedadors i nedadores que per edat o nivell necessitin una distància menor. La Mini Travessia tindrà un recorregut aproximat d’uns 200 metres, i consistirà en fer 100 metres d’anada, voltar una boia i fer la tornada (100 metres més).

Fires i actes infantils

L’espai firal de l’antic càmping Bahía obrirà les seves atraccions i barraques (aquestes darreres gestionades per les colles de Carnaval de Roses), el dimarts 12 d’agost a partir de les 20 h, obrint cada dia a la mateixa hora fins al diumenge 17 d’agost (inclòs). Per la seva banda, la plaça Catalunya allotjarà la Fira d’Artesania del 15 al 17 d’agost, de 10 a 22 hores.

Per als més petits, espectacles d’animació, activitats familiars a la Ciutadella, festa de l’espuma i cercaviles, són algunes de les activitats programades.

3.500 revistes i 5.000 programes de Festa Major

Per donar a conèixer tota la programació, l’Ajuntament ha editat un total de 5.000 programes de mà de la Festa Major i 3.500 revistes, que es poden trobar a l’Ajuntament, a l’Oficina de Turisme i a la Biblioteca Municipal, així com a diferents equipaments i establiments del municipi.

Podeu consultar la programació completa amb un sol CLIC AQUÍ