La Posta de Sol és un “patrimoni immaterial” que a Roses es vol aprofitar per atraure turisme

Festivalet Posta de Sol

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, el regidor Fèlix Llorens i Noemí Morales van presentar el Festivalet Posta de Sol

Roses va presentar ahir al Castell de la Trinitat, i coincidint amb la posta de sol, una nova proposta cultural per a la desestacionalització del turisme

Festivalet Posta de Sol
L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, el regidor Fèlix Llorens i Noemí Morales van presentar el Festivalet Posta de Sol

“La posta de sol de Roses és un dels patrimonis immaterials més importants que tenim, i creiem que és necessari posar-lo en valor”, va afirmar el regidor de Turisme, Fèlix Llorens, durant la presentació del Festivalet Posta de Sol, que se celebrarà durant el cap de setmana del 12 i 13 de novembre. Cap de setmana que coincideix amb l’Estiuet de Sant Martí, moment de l’any en què Roses viu les seves postes de sol més espectaculars.

Un certamen cultural centrat en el paisatge, que s’ofereix des del passeig marítim de Roses, la gastronomia i la música que donaran contingut a una de les postes de sol més preuades de la costa catalana.

I que servirà com una oferta més de reclam per atraure visitants fora de la temporada alta i mitjana d’estiu. És evident que no cal organitzar res d’especial entre els mesos de juliol i agost, ja que Roses ja s’omple de visitants. L’Ajuntament ha institucionalitzat la Fira de la Rosa al juny i s’organitzen esdeveniments esportius al setembre per fer venir turistes, però ara amb el Festivalet Posta de Sol “es dóna un pas més  aprofitant aquest canvi de climatologia on a Roses gaudim d’una tardor molt i molt bona, amb molt bon temps i que l’hem de saber aprofitar i explotar turísticament”, va destacar l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan.   

Amb aquest Festivalet Posta de Sol, l’Ajuntament com a organitzador i Atelier-Esdeveniments en la producció, aposten per aquesta època de l’any, i en concret per l’Estiuet, on es dóna una marcada bonança en les temperatures, per organitzar un festival diürn de música, gastronomia i paisatge.

Música que s’oferirà durant el concerts que se succeiran al llarg de tot el dia en els dos escenaris situats estratègicament. Un a la plaça de les Botxes, l’altre a la platja de La Perola.

Uns concerts que de moment els organitzadors només van desvetllar el nom del primer artista que hi actuarà, “Joan Rovira, premi Enderrock a l’artista revelació d’enguany. Els altres grups i artistes participants s’aniran desvetllant setmanalment fins la celebració del Festivalet, avançant, però, que es tracta d’un cartell diferent, que vol fer descobrir al públic noves propostes musicals”, va assenyalar Noemí Morales, d’Atelier-Esdeveniments.

I La gastronomia no faltarà a la cita ja que es comptarà amb la implicació de la restauració local, amb una doble oferta. La primera compta amb restauradors de Roses que s’han volgut adherir a la proposta i oferiran dissabte un Menú de la Posta de Sol al preu de 17,36 euros, i diumenge al preu de 17,35 €, preus que marquen tot just quan es posa el sol cada un dels dies.
La segona oferta gastronòmica és el Pica Tasta, que es situarà a la plaça de les Botxes i permetrà degustar tapes, esmorzars salats, vins i vermuts.