Precaució davant la previsió d’un episodi de forts vents i mala mar avui diumenge i demà dilluns

Protecció Civil de la Generalitat

Protecció Civil de la Generalitat ha posat en Prealerta el Pla INUNCAT per la previsió de fort onatge avui i demà dilluns gairebé a tot el litoral català

Protecció Civil de la GeneralitatProtecció Civil de la Generalitat ha posat en Prealerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya SMC d’un episodi de forts vents demà diumenge i dilluns i per les afectacions que se’n poden derivar.

Segons les previsions de l’SMC, avui diumenge i demà dilluns es podrà superar el llindar de ratxa màxima de vent de 90 km/h a la meitat nord de Catalunya sobretot a cotes altes. L’episodi començarà la propera matinada al Pirineu occidental i posteriorment afectarà tot el Pirineu i Prepirineu així com les comarques de la Noguera, Osona, el Vallès Oriental i finalment l’interior de la Selva i a la Garrotxa on les ratxes màximes podran afectar les valls.

Protecció Civil de la Generalitat recomana estar atents a la predicció meteorològica, sobretot de cara a dilluns davant la previsió que l’episodi de vent pugui estendre’s a cotes baixes i a comarques del prelitoral.

Es recomana tenir en compte els consells d’autoprotecció de Protecció Civil de la Generalitat davant el fort vent, especialment pel que fa a fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l’exterior (balcons, terrasses,…) i puguin ser desplaçats per l’aire i evitar aturar-se sota bastides o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent. En els moments de les ràfegues més intenses cal protegir-se sobretot d’elements que semblin inestables i interrompre puntualment les activitats que suposin estar exposats a aquests forts vents.

Cal extremar la prudència en la mobilitat i també en la pràctica d’activitats a l’aire lliure sobretot a les zones de muntanya. Porteu l’equipament adequat i desistiu de fer l’activitat si les condicions meteorològiques no ho permeten i us podeu posar en perill. Trobareu tots els consells al web interior.gencat.cat/ventades.

Prealerta del Pla INUNCAT per fort onatge a gairebé tot el litoral

Protecció Civil de la Generalitat també ha posat en Prealerta el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT davant la previsió de l’SMC d’onades superiors a 2,5 m (maregassa) demà diumenge i dilluns. El fort onatge començarà a l’extrem sud i s’estendrà a tota la costa catalana excepte l’Alt Empordà. Hi haurà mar de fons del sud.
Protecció Civil de la Generalitat recorda la importància d’extremar la prudència i evitar acostar-se a zones properes als espigons, esculleres i passejos marítims a contemplar com trenquen les onades i respectar els tancaments dels accessos a aquestes zones. Trobareu tots els consells al web interior.gencat.cat/inundacions.