Predicció meteorològica pel cap de setmana de la Diada de Catalunya

Predicció meteorològica

Avui divendres i demà dissabte, dia 10, s’esperen xàfecs i tempestes que podran ser localment d’intensitat forta

Predicció meteorològica El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) informa que la Diada es preveu  meteorològicament tranquil·la i amb ambient càlid, poca nuvolositat en general i només la possibilitat d’algun ruixat de tarda al Pirineu.

Tot i això, s’informa que durant els dia d’avui, divendres i demà dissabte, dia 10, hi haurà inestabilitat atmosfèrica.
La predicció per aquest divendres indica que els xàfecs i tempestes podran afectar bona part de Catalunya, però sobretot el Pirineu, Prepirineu i el Prelitoral. Aquestes podran ser d’intensitat forta i anar acompanyades de calamarsa o pedra i amb ratxes fortes de vent.

Durant dissabte la jornada serà variable, amb la possibilitat de nous xàfecs i tempestes a la tarda, més localitzats a punts de la meitat est, tot i que localment encara podran ser forts. La temperatura baixarà lleugerament.

Avís per intensitat de pluja

Per aquest motiu l’SMC ha emès un avís per intensitat de pluja per divendres 9 i per dissabte 10 de setembre de 2016.

La Diada serà una jornada assolellada en general, amb només alguns intervals de núvols poc importants.  A la tarda creixeran algunes nuvolades a punts de muntanya amb alguns possibles ruixats a punts del Pirineu. La temperatura pujarà lleugerament i l’ambient serà càlid.