Premi Inclusió Social 2018 al projecte “Música x recordar” de l’institut Ramon Muntaner de Figueres

Premi Inclusió Social

60 alumnes de l’Institut Ramon Muntaner desenvoluparan aquest projecte orientat a millorar la qualitat de vida d’unes 200 persones grans amb malaltia d’Alzheimer i altres demències

Premi Inclusió Social El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha acordat atorgar el Premi Inclusió Social 2018 al projecte ‘Música x recordar’ de l’Institut Ramon Muntaner de Figueres. Aquesta iniciativa pretén reforçar el treball amb adolescents i joves en situació de dificultat de seguiment de la trajectòria educativa a través d’un projecte intergeneracional amb persones grans afectades per la malaltia de l’Alzheimer que a través del cant, el ball i la música generaran un espai de trobada que reforci el llaços d’amistat i respecte entre les dues generacions.

Més concretament, el projecte premiat vol reforçar l’oferta de recursos d’atenció a la malaltia d’Alzheimer i altres demències a la comarca de l’Alt Empordà i alhora oferir un projecte a joves estudiants d’ESO que presenten dificultats per seguir amb la trajectòria formativa formal. El Premi Inclusió Social 2018 dotat amb 6.000 euros permetrà que aquest curs escolar 60 alumnes de 2n i 3r d’ESO d’entre 13 i 17 anys de l’Institut Ramon Muntaner i unes 200 persones grans amb malaltia d’Alzheimer i altres demències provinents de centres residencials, casals cívics i de l’Associació Malalts d’Alzheimer de Figueres puguin desenvolupar aquest projecte orientat a millorar la qualitat de vida d’ambdós col·lectius.

El Concurs de Projectes d’Inclusió Social té com a objectiu fer emergir iniciatives innovadores en l’àmbit de la inclusió i la cohesió social i finançar projectes en el territori. Aquesta iniciativa, que s’emmarca en el Pla d’Inclusió i Cohesió Social de l’Alt Empordà, té com a finalitat millorar les condicions de vida de la població de la comarca i reforçar la cohesió social. L’edició d’enguany, que ha estat la sisena, ha comptat amb la participació de set projectes.

Poden participar en el concurs, que es convoca anualment, persones físiques, entitats sense ànim de lucre, associacions, petites i mitjanes empreses i equips o centres de recerca d’universitats, que presentin projectes d’inclusió social a desenvolupar en un o més municipis de la comarca de l’Alt Empordà. L’objectiu és atorgar ajut financer a projectes d’inclusió social a desenvolupar en els municipis de la comarca durant l’any 2019. Per part del jurat qualificador es valoraran especialment aquells projectes amb perspectiva de gènere orientats a promoure la inclusió social d’infants, adolescents, joves i les seves famílies, i gent gran.

Els àmbits d’aplicació preferent en què es podran definir els projectes d’inclusió social seran el formatiu i laboral, el residencial-habitatge, el relacional (xarxes de suport i treball amb la comunitat), i el de la ciutadania/població origen immigrant. El Concurs de Projectes d’Inclusió Alt Empordà ofereix als projectes premiats implementar la proposta de treball al llarg de tot l’any 2019 en un o més municipis de la comarca.

Aquesta és la sisena edició d’aquesta convocatòria que en les edicions anteriors ha premiat les següents iniciatives: