Es presenta la Sealight-Camí de llum, una nova prova BTT que unirà Cadaqués i Cotlliure

Sealight-Camí de llum

Autoritats i organitzadors en la presentació de la Sealight-Camí de llum

La Sealight-Camí de llum constarà de dues etapes de 80 quilòmetres cadascuna i es celebrarà del 14 al 16 d’octubre

Sealight-Camí de llum
Autoritats i organitzadors en la presentació de la Sealight-Camí de llum

Avui s’ha presentat a Cadaqués la Sealight–Camí de llum,  una nova prova de bicicleta de muntanya de dues etapes que se celebrarà del 14 al 16 d’octubre de 2016 entre Cadaqués i Cotlliure, resseguint els paisatges naturals, humans i culturals que caracteritzen la zona del Parc Natural del Cap de Creus, la Costa Brava Nord, la serra de l’Albera i la Costa Vermella de la Catalunya Nord. La prova neix amb una personalitat molt marcada gràcies al seu recorregut inèdit, amb un viatge d’anada de 80 km de Cadaqués a Cotlliure, i la tornada de 70 km per pistes que discorren a la vora del mar, amb un paisatge marcat per la vinya i l’erosió de la tramuntana. Tota una descoberta, amb un traçat idoni per ser realitzat amb un grup d’amics ciclistes i per un recorregut marcat per la llum del Mediterrani, que conforma una atmosfera d’inspiració i harmonia, idonis per  a la pràctica del ciclisme.

I és que la Sealight–Camí de llum no pretén només atreure la comunitat ciclista internacional, sinó també els seus acompanyants i familiars, ja que els municipis i els paisatges per on passa la en una prova per gaudir de l’estil de vida ciclista. Aquest concepte s’entén amb l’experimentació de paisatges únics, gaudir d’ambients pictòrics, el pas pel paisatge de vinya, el Mediterrani… De fet, en el transcurs de la presentació, tant el director a Perpinyà de la Casa de la Generalitat, Josep Puigbert, com el director del Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona, Ramon Ramos, han insistit en el fet que les similituds entre els municipis de Cadaqués i Cotlliure han de servir per a enfortir lligams transfronterers i crear una prova ciclista que sigui de referència al sud d’Europa.

L’acte de presentació d’aquesta nova prova també ha comptat amb la presència dels alcaldes de Cadaqués i Cotlliure, Josep Lloret i Jacques Manya, que han volgut  fer patent el seu compromís amb la prova i els valors que representa. També hi ha estat present el delegat a Girona de la Federació Catalana de Ciclisme, Francesc Moradell.

Des de l’organització s’aposta per un recorregut amb trams d’alt interès ecològic i d’un patrimoni natural únic i de gran bellesa, que no perd mai de vista l’abrupte terreny que baixa fins a submergir-se a les aigües del Mediterrani. Cotlliure i Cadaqués, dues localitats que compten amb un nom reconegut turísticament, d’ambient marí, de bohèmia i un fort accent cultural pictòric que atreu un públic de caire internacional i que ara s’estan posicionant com a receptors de turisme de ciclisme.

Ahir també es va presentar la prova al municipi francès de Cotlliure, en un acte que va reunir a representants municipals i a les institucions de la Catalunya Nord que hi donen suport.