Presentació del documental de Bòsnia a l’Ictus al Teatre Municipal de Roses

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Roses presenta el documental aquest diumenge 13 de gener a les 12h al Teatre Municipal de Roses

bosnia_a_lictusEl documental  “De Bòsnia al Ictus”  dirigit per Vicenç Tomàs i Pep Boix, relata les experiències del fotògraf Miquel Ruiz, co-fundador de Fotògrafs per la Pau durant la Guerra dels Balcans, al temps que ens explicarà la seva lluita personal per superar l’Ictus.

Malgrat les seqüeles físiques d’aquest accident cerebral, en Miquel Ruiz decideix tornar a Sarajevo el 6 d’abril de 2012 en motiu del 20è Aniversari del començament del setge per retrobar-se amb la ciutat, els amics  i els seus habitants  i axis mateix inaugurar una nova exposició Fotogràfica al museu de Bòsnia per després de la exposició cedir-la com a fons al propi Museu  (el seu últim viatge va ser al estiu del 2009, un any abans de l’Ictus).

En el transcurs del viatge al abril de 2012, en Miquel es retrobarà amb les seves vivències del que va ser la Guerra de Bòsnia, el Setge de Sarajevo i el Genocidi de Sebrenica.

Durant  prop de 20 anys, en Miquel Ruiz en qualitat personal i com a President de Fotògrafs per la Pau, ha estat retornant a aquest país com a mínim un cop per any.

A més de Miquel Ruiz i del seu entorn més immediat el documental compte amb els testimonis de Munira Subašić, presidenta de l’Associació Mares de Srebrenica;  Bakira Hasečić, presidenta de l’Associació de Dones Víctimes de Guerra;  Jovan Divjak, que va participar activament en la defensa de Sarajevo durant el setge i és fundador de la OGBH (L’educació construeix Bòsnia i Hercegovina), entre d’altres. També hi intervenen els primers refugiats que van arribar a Catalunya.